E, ovako treba... > Vanbrodski motori

2 Taktni motori nove Generacije E-TEC, TLDI ....

<< < (5/10) > >>

Kapetan:
ja da mogu da biram uzeo bih 4t... ali Outboard master me sada bas naprzio na ovu moju ragu .. iako on kaze da moj nijeETEC ja bas mislim da jeste samo su mu stavili pogresnu kapu :)

u svakom slucaju ja bas ne jurcam sa 12 km meni bi bolje dosao 4t zbog potrosnje... mada se ne zalim ni na ovaj..

a inace to je tacno za predjene kilometre isto mi trosi tomos i evinrude...

Bane:
iako imam motor od 6Ks, uvek sam prezirao price kolko gori (trosi), kako kod kola tako i kod camaca, manje vise svi trose isto (kod camaca).
Iskljucivo treba meriti po predjenom kilometru.
Ne verujem da je bitna cinjenica koliko trosi l/h. to bi eventualno bilo od neprocenjivog znacaja kada bi organizovali takmicenje potrosnje u leru!
Ali i pored svega, mi smo narod koji ima tendenciju smanjivanja potrosnje po bilo kom osnovu.
Svojevremeno sam kuminom ocu servisirao camac OKELBO, sa Volvo motorom od 260Ks, i dok sam prelistavao servisnu knjizicu, naisao sam na recenicu "vas motor trosi kao i motor od 4Ks po predjenoj relaciji"
Sve u svemu moja zver od 6Ks trosi !?...!-- solidno  :telephone: (nemam pojma i uvek u rezervi imam 10l)

kada sam hteo da posaljem ovo dobio sam upozorenje da je vec neko pisao na ovu temu. necu menjati nista,iako je Dule slicno napisao

drug_igrutin:
Sve to stoji Dule, ali pitanje brzine, sa koritom na koje trebam da nakačim motor, se svodi na to
da li će da juri 8 ili 9 km/h  :)

budens72:
Što se tiče ekologije, 2t motori nove generacije E-TEC,TLDI...itd u potpunosti zadovoljavaju najnovije standarde. Koliko sam primetio da se ponovo vraćaju u proizvodnju i osvajaju tržište, jer im je potrošnja svedena na minimum,tj. po potrošnji su rame uz rame sa 4t motorima. Imaju bolje performanse,lakši su,jednostavnije konstrukcije itd...Međutim cena im se kreće čak iznad četvorotaktnih iste snage...tako da je sve relativno. U svakom slučaju su dobri i jedni i drugi...Mada bih ja lično za deplasmance dao prednost  četvorotaktnim motorima.

skipper:
Da kažem i ja nešto.

Vozao sam svakakve i šiklje i lađe i sa motorima i sa ..... ali ovo je po mom mišljenju perverzija .

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju