E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Munje i čamci
Vlada 69:
Malo kasnim,ali da dodam nesto.Ovo cisto za one kojima je od skoro "recna voda usla u krvotok".
Nikada,ali nikada ne isplovljavajte kada nevreme vec pocne.Nemam iskustva kako to izgleda na Savi ali na Dunavu sam to doziveo vise puta.Talasi na polovini su i do dva puta veci nego blize obali,tesko je upravljati,visoki a uski camci su skloniji naglom naginjanju i prevrtanju....Mnogo stvari idu u prilog tome da se ostane na obali bilo kakva bila,bez obzira dali imate gde da se sklonite ili ne.Vidjao sam situacije a neki put i pomagao kada se neiskusni upute kuci sredinim Dunava i onda nastaju problemi.Nevreme se istutnji za sat dva pa onda pravac kuci.
espresso:
@ Vlada 69
nikuda ne zurimo, a tvoje zapazanje je sasvim na mestu. imperativ za sigurnu plovidbu je detaljno proucena vremenska prognoza. prilicno je lakomisleno i neodgovorno isploviti ako postoji saznaje da moze doci do naglog pogorsanja vremena. time se dovodi u opasnost i plovilo i posada.
Vlada 69:
Naravo espresso.Ali ne mogu da verujem koliki je broj ljudi koji to ne prate.Ja sam to neiskustvo platio u mladosti.Medjitim nisu uvek ni prognoze stvar na koju se mozes osloniti-koliko su samo protivurecne i koliko su samo puta omasili.Ovim sam samo zeleo da upozorim one neiskusne a brzoplete da isplove.Treba i to shvatiti, ali ih i treba savetovati,pricati,pricati...Nista lepse nego kad vidis da ljudi lepo upijaju korisne stvari.
Kapetan:
kakvi talasi? koliki talasi ? jel mogu ja tuda sigurno da prodjem mojom ladjom letos? nemojte da me plasite bre :)
Kapetan:
a ja zakopao pracku .. reko nece mi trebati.... :wizard:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju