Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Razbijati ili ne led oko plovila
pvb:
Pozz,
Dal neko zna da li moze ovaj led u zaledjenom dunavcu ostetiti par godina star plasticni camac?
Cisto pitam jel prvi put vidim ovakvo stanje.
Fala
latin:
Ja sam pre par dana propao na Tikvari pored pontona ali sam uspeo da se bacim potrbuške da ne potonem do guše.leva noga mi se smrzla dok sam došao do kola i kuće. Toliko je bilo hladno da sam osećao kao da mi se levi taban stopala peče na vrelom žaru u čizmi. Dule je u pravu za sneg oko broda i pontona. Iako sam znao za to prešao me je drugar koji je nešto lakši od mene i šetao okolo.
packe:
nemoze mu nista samo se ne pentraj po njemu
IKA:
--- Citat: pvb 17, 02, 2012, 19:26:18 posle podne ---Pozz,
Dal neko zna da li moze ovaj led u zaledjenom dunavcu ostetiti par godina star plasticni camac?
Cisto pitam jel prvi put vidim ovakvo stanje.
Fala
--- Kraj citata ---
Ako je čamac u dunavcu i okovan ledom, neke naročite opasnosti nema.kontrola čamca je obavezna iz nekih drugih razloga.Najčešće problemi se javljaju kad led počne da slabi i kad se pokrene,no u dunavcu se to nedešava tako da nema bojazni da će ga led oštetiti.
barbanesa:
Ja danas očistio oko čamca upalio grejalicu odspavao partiju i za to vreme oko čamca se napravio lep odušak ,samo me plaši što voda ide preko leda ..da ne poplavi pontone.. 25648
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju