Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Razbijati ili ne led oko plovila

(1/6) > >>

Misha D:
Kada je stabilan vodostaj ili raste verovatno nista ne treba raditi sa ledom oko plovila koj su u vodi. Ali ovih dana Sava i Dunav lepo opadaju, pa sta u tim situacijama treba raditi sa ledom oko plovila? no

Zoran:

Apsolutno nista.Sam ce on da se lomi uz obalu.Ako ga izlomis uz ladju ima da ti sve izgrebe farbu. 114

haklberisojer:
Kod nas u Sapcu se priobalni pojas, sem plovnog puta, domacinski zaledio.

Moj camac je okovan ledom oko kojeg mogu da setam. Isekao sam krmene konopce koji su okovani u led. Najniza tacka krme mi je 15 cm od povrsine leda. Ti zaledjeni krmeni konopci nisu dali da se camac podigne na normalni nivo od ledene linije....Nenormalna zima a ja prvi put zimi sa porinutim camcem.

Pitanje: kada vodostaj pocne da varira (raste) da li ce se led lomiti ili voda ici preko leda? Brinem se da mi voda tada ne udje u krmeni deo...

mossi:
I meni je pri put.  roll4 ha ha ha ha ha
Rezultat nećemo morati dugo čekati.  stri

haklberisojer:
Ajde drugari Ima li neko iskustvo sa ledom? Bilo kakvo... Kad pocinje da se otpapa? kako vodostaj utice na led? Moze li voda sa ledenim povrsinama i plovila privezana uz obalu da povuce?

Mozada nekom ova moja pitanja izgledaju smesna al meni ovaj led na Sav kod Sapca ne izgleda smesno...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju