E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Borba sa korozijom/rost killer
LSI:
Firma Yubeg (011-316 9573 ili 063 387 602-Zoran) iz Zemuna takodje radi peskarenje i to peskom i suvim ledom.
Ja sam prošle godine platio 260 evra za peskarenje kompletnog korita (čamac dužine 4,65 m, širine 1,65 m, visina korita 0,80 m - glisersko).
lazaera:
Zao mi je sto je jedno obicno pitanje preslo u neki vid rasprave. I to zbog mog interesovanja...
Znam za firmu iz Lestana. Medjutim ja sam iz Uzica 6589
Ovde smo se raspitali o ceni da nam se ispeskari ceo brodic. Covek nam je trazio 350 eura. Odmah smo odustali od te ideje.
Sada sa ovom pameti sigurno bih platio peskarenje dela koji je bio u vodi.
Medjutim kad smo se vec toliko namucili sada trazimo samo kako da resimo koroziju u tim sitnim udubljenjima a da nas to ne kosta bogatstvo.
Kad vec imam jak kompresor (9 bara). Potrudicu se da nadjem negde pistolj i da to uradim u sopstvenoj reziji.
Nije iskljuceno da ne uzmemo i 4-5 celicnih cetki i da probamo tako da popravimo stvar.
Ali zbog velike povrsine to je poslednja opcija. jh
Dule
Ta udubljenja su precnika nekoliko milimetara (2-3) i dubine cca 0.5mm taman da smirgla ne moze da skine rdju
Tek kad sam krenuo da brusim video sam da je lim u odlicnom stanju. Problem nam prave samo te sitnice.
Mislim da nema potrebe za protektorima. Za vikend cu da uslikam pa cu pokazati u cemu je problem.
U svakom slucaju hvala na gomili informacija i sugestija.
oblak:
Protektori su potrebni, oni stite od negativnog uticaja galvanskih struja a ne od rdje... Gresis ako ih ne montiras kad je vec brod napolju. Kupi magnezijumske elektrode za bojlere, kostaju sitnicu a mnogo vrede...
lazaera:
Oblak moja greska.
Nisam te lepo razumeo. Ja sam protektore zamenio sa sredstvom koje namazes da bi proverio dokle je prodrla rdja. jh
Hvala za info. Sad cu da se raspitam cemu sluze i kako i gde se ugradjuju.
oblak:
--- Citat: lazaera 25, 04, 2012, 13:19:57 posle podne ---Oblak moja greska.
Nisam te lepo razumeo. Ja sam protektore zamenio sa sredstvom koje namazes da bi proverio dokle je prodrla rdja. jh
Hvala za info. Sad cu da se raspitam cemu sluze i kako i gde se ugradjuju.
--- Kraj citata ---
Kupis u radnji "vodovod i kanalizacija" nekoliko zrtvenih elektroda za bojler. Na cistu povrsinu lima ( bez farbi) pricrvrstis srafovima elektrodu za podvodni deo korita. Mozes staviti vise komada, narocito na mestima u blizini delova od drugih materijala ( aluminijumska cizma, prohromski elementi, mesingane biksne......) jer se izmedju njih upravo javlja najveca razlika potencijala sto za posledicu ima upravo dubinska korozija gvozdja.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju