Pročitao som ovu temu, a i još nekoliko sa sličnom tematikom, i imam još par pitanja.
Na brodu imam gomilu sitnih probijanja rdje, i to bih voleo sam da saniram. Radi se o rdji na gornjem delu broda. Korito ću sledeće sezone da nosim da mi ispeskiraju, odrade zaštitu i antialgin sve po PS-u. Pošto ni ne znam kojom je bojom farbam (nitro ili uljana), i pošto sumnjam da je kvalitetno zaštićen, korito ću odneti na peskarenje. Kada sam ga vadio da ga prevezem, video sam da je zdravo, i da nema rdje - deo van vode je gori od onog u vodi.
Elem, da se vratim na temu.
1. Kako da utvrdim kojom je bojom farban brod, nisam ekspert ali znam da uljana mora na uljanu i obrnuto.
2. Pretpostavljam da bi mesta koja je rdja načela bilo potrebno išmirglati dok se ne skine rdja, a ostalo gde je farba dobra malo istrljati sitno šmirglom da "matira". Problem je u tome što su te sitne rdje na nezgodnim mestima i u nekim sitnim udubljenjima koja nema šanse da dohvatim šmirglom. Šaljem slike, pa mi recite kako biste vi ovo odradili?
3. Čuo sam da rost off nije dobar, a opet i da može da se koristi. Ja sam kud kuće kapiju i slične stvari prvo prelazio rost off-om, trljao suvom krpom, pa onda mazao temeljnu pa redovnu farbu, i evo par godina je sve

. Da li bi mogla tako neka varijanta? I da li bi bile dovoljne 2 ruke farbe, bez temeljne. Ustvari, ne znam ni kako da mažem temeljnu, kad je brod već ofarban?
Nemam iskustva sa ovim, a voleo bih sa prvim lepim danima da budem spreman za sređivanje...