Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Registracija plovila u Americi (Delaware)
poljo:
OK , sve mi jasno osim ...koliko se placa u "nasim" drzavama voznja pod stranom zastavom ?
Spartacus:
Ne naplaćuje ti niko stranu zastavu ako imaš papire u fulu,ali ako si ti vlasnik u EU vodama ćeš morati da imaš papir o plaćenom PDV-u,mogu i to da ti traže ako nisi amerikanac....vezivanje koliko se već u kojoj marini plaća ne možeš izbeći...Štediš ne plaćajući reg. plovila u Beogradu sa motorom od previše snage sa Delaware skoro pa po hiljadu evra godišnje ako je skuplja igračka
Napomenuo bih da letimično samo sa Panamom izgleda najbolja opcija...vlasnik dobija i državljanstvo ili samo prebivalište uglavnom i firmu imaš i Panamac si i zastavu...ako sam pogrešio ispravite me...Sve košta 1300 dolara možda i manje i mislim da je na više godina...
Ovo za Panamu nije eksplicitno tačno,sem cifre ali nije teško proveriti...
Kapetan:
--- Citat: poljo 09, 09, 2012, 19:59:23 posle podne ---OK , sve mi jasno osim ...koliko se placa u "nasim" drzavama voznja pod stranom zastavom ?
--- Kraj citata ---
5000 dinara mesecno , svakog meseca koji nameravas da plovis..
panamsko drzavljanstvo od 20.000 do 40.000 usd
http://www.panamalaw.org/live_and_retire_in_panama.html
Spartacus:
Malu sitnicu sam zaboravio al' sam i sada ubeđen da je $10,000....ali ko ima 10 ima i 20,000 verovatno si pogledao bolje...
Znači ne isplati se Delaware... 25648
Kapetan:
mozda se i isplati ali mora firma ovde da ima filijalu .. ima ljudi ovde sa USA zastavom sigurno nisu registrovali a da se ne isplati..
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju