Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Registracija plovila u Americi (Delaware)
boydza:
Izuzetno povoljna i jednostavna procedura registrovanja plovnih objekata koja ce ustedeti novac i Vase dragoceno vreme se sastoji iz nekoliko koraka:
Sve sto je potrebno jeste da nakon uplate sredstava posaljete dokumentaciju na adresu naseg predstavnista u Srbiji ili da je donesete licno. Nakon toga mi saljemo istu nasoj maticnoj kancelariji na Floridi, gde ce je preuzeti jedan od nasih agenta koji odradjuje svu potrebnu dokumentaciju i registaciju plovnog objekta. Nakon izdavanja trogodisnje registacije u Americi dokumenta se vracaju preko naseg predstavnistva u Velikoj Plani vlasniku plovnog objekta koji je uspesno registrovan.
Usluge registracije koje sadrze sve gore navedene stavke se fakturisu na osnovu duzine i vrste plovnog objekta
- Za plovila duzine do 26 feet – a $337.50 (u dinarskoj protivvrednosti)
- Za plovila duzine od 26 – 40 feet – a $405.00 (u dinarskoj protivvrednosti)
- Za plovila duzine od 40 – 65 feet – a $472.50 (u dinarskoj protivvrednosti)
- Za skutere za vodu (nezavisno od velicine) $202.50 (u dinarskoj protivvrednosti)
Troskovi registracije ne zavise od godista proizvodnje plovnog objekta, vec iskljucivo od duzine istog (osim za jet ski – jeve gde je registacija ista za sve modele)
Kapetan:
ima li dodatnih troskova recimo upravljanje plovilom pod stranom zastavom u iznosu od oko 5000 dinara mesecno ?
moraju li ljudi svaku put da pisu CREW list sobzirom da je plovilo sa stranom zastavom ?
ima li jos zackoljica?
boydza:
Na registraciji plovila radi kolega Pavle Pjela u Sbiji, mozete ga kontaktirati svkog radnog dana od 09 - 17 h i subotom od 09 - 14h, broj telefona je : 064 82 05 112, email : pavle.pjela@shopgli.com . Mozete kontaktirati direktno i kancelariju u Americi putem telefona : +1 239 537 7227 .
njegos68:
Moj burazer i ja vozimo njegov gliser AKVATRON na DELAVER registraciju.. Kod agenta u Baru smo platili 600 eura za 3 godine,i dobili plovidbenu dozvolu.. Ovdje se mora platiti svake godine osiguranje koje za ovaj gliser iznosi oko 190 eura i vinjeta za korišćenje Crnogorskih voda..ona iznosi oko 40 eura za godinu..i to je to...
Kapetan:
CG je drugo mislim da u Srbiji sa ovih 5000 dinara godisnje dodatke takse izadju oko 600 evra plus peripetije ako ti nadju nekoga ko nije na CREW listi i slicno ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju