Bolje vas našao,al' veruj da mi je predstavljanje oduvek smetalo...asocira me na osnovnu školu i prvu klupu,mada može i poslednja do zida il' prozora

Može to i jeftinije 'uslovno rečeno' mnogo,ali: Ko je LLC u Delaware i ima svog agenta po difoltu NE SME DA RADI U U.S. i sa U.S. tj. sme ali ulazi u vođenje knjiga i poreski sistem,već ili da nađe nekoga ko samo to radi što jeftinije.Verujte 70% njih ne prikazuje 'skrivene' troškove koji su sitni,a ako ćemo po pravu svaka overa je važeća sa Apostille koji je 30 dolara,ali sa slanjem i malom provizijom to nije više 30 ili taj dokument umesto 50 je više od 80 dolara.
Opet besmisleno mi štedeti na registraciji jahte, a plaćati debeo porez na istu kada je registracija firme 500-700 dolara + računa na Kipr ili čak i kod nas (PROVERENO,bez predstavništva ili ogranka strane firme u APR-u) ako možeš da dokažeš da si vlasnik firme i hoćeš ili ovlašćeno lice.Meni je moj agent greškom ili sa namerom napravio firmu da niko ne može da mi izda relevantan dokaz o vlasništvu osim da menjam glavni dokument i platim 320 dolara skoro 2/3 komplet troškova koje sam imao.
U napušavanju sa njima obratim se advokatima koji MORAJU DA VIDE SA DRŽAVNIM SEKRETAROM čiju overu imam da mi izda dokument koji će banci biti relevantan,a samo da platim Apostille tj. overu važeću po potpisnicima u Hagu za skoro ceo svet,plus naravno i troškove advokata,pa da onda prebacim ili promenim agenta ili mi država to odobri pošto agent,sve da je i greška,ucenjuje i navodno neka dokumenta ne izdaje.Ali mislim da će i to biti teško izvesti i da na kraju moram pući ako ne 320 onda bar pola od toga.Niko mu nije tražio sakrivanje vlasništva ili izostavljanje ovlašćene osobe,a on kao da od juče to radi to učini.Eto dokle ide tajna o pravom vlasniku ako nekom treba.
Još lakše je: Zašto vlasnik plovila ne bi preveo isto plovilo na mene,a internim ugovorom ostao pravi vlasnik,a ja kao svoje registrovao po državnim cenama koje su u bescenje (ali opet neko mora da naplati ma koliko malo, brigu o tvojoj imovini u Delaware) platio mi to na koliko godina već i tako izbegao poreze na imovinu i sl.
To što si me pitao veruj ne znam,logično mi je da važi od zemlje do zemlje tj. njihovih voda,tj. domaće vode,ali šta fali popuniti ako imaš validna dokumenta.Bez pomenute Apostille sve mogu da ti ospore i ništa da dokažeš ne možeš skoro... Običan pečat,suvi žig ali sa 'zlatnim stikerom' preko koga se pomenuti 'udara' od državnog organa ili notara kojeg ćemo i mi imati.