Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Registracija plovila u Americi (Delaware)
ladjaVlajko:
--- Citat: deda 20, 01, 2012, 00:31:42 pre podne ---To ti je isto kao i majtori , neko pravi camac za 3000 eura a neko za 9000 pa ko voli nek izvoli!!
--- Kraj citata ---
Nije isto.
Majstora ima različitih - ima dobrih i ima loših. Neki majstor će uložiti puno vremena, rada i znanja da bi napravio čamac a neki drugi majstor će ga sklepati kako bi što pre uzeo pare. Zato neki majstori zaslužuju da imaju visoke cene jer nude visoki kvalitet, a neki drugi majstori ne.
Ovde je u pitanju čisto zavrtanje ušiju i nadogradnja cene od $10-20 na $300-400.
Sa druge strane, broker i kapetan su u pravu - ljudi nude svoje usluge po svojim cenama pa ko voli neka izvoli.
njegos68:
--- Citat: broker975fx 20, 01, 2012, 00:30:00 pre podne ---
--- Citat: serbon 19, 01, 2012, 23:24:54 posle podne ---Dok ima ovaca bice i cobana kojibi da sisaju. Ako ste sigurni da je ovo istina onda treba oterati bitange odmah.
--- Kraj citata ---
Što bitange i što oterati - čovek nudi uslugu i koristi svoje pravo da se ovde besplatno oglasi, tržište je slobodno pa ko neće ili nađe bolje ode kod drugog prodavca a ovaj ostane bez posla. Zakon tržišta je u suštini vrlo prost.
--- Kraj citata ---
Tačno tako! Ovo što Serbon kaže mi je bez veze skroz.. :lula: Napraviću paralelu sa uvozom automobila iz Italije ili Njemačke recimo...Možeš da odeš sam i da birš auto po svojoj želji i da sam obavljaš razne carinske formalnosti i izadje jeftinije normalno...a možeš da angažuješ agenciju i oni ti sve donesu na ruke...a tvoje je samo da platiš..e sad ima agencija koje su jeftinije i koje su skuplje,koje su profesionalnije i koje su to malo manje... a tržište diktira ko će imati posla a ko manje...
ПЕЦОВ:
mozda se nismo razumeli,ja sam razumeo serbona da treba oterati domacu gamad koja zacenjuje za registraciju kod nas.jeftinije izadje reg. u dl sa sve ugradnjom agenata nego da odes u kapetaniju licno :suicide:
HOGAR:
Koliko znam,mi ne mozemo na domacim vodama pod stranom plovidbenom,ne pomazu ni pare,moze lako da se ostane bez plovila,proverite vi to jos jednom,ali kod recne policije i kapetanije
ПЕЦОВ:
eno ih na savi gliseri sa po 500konja i registracijom dl.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju