Ribolov > Kako ste prošli na pecanju?

Žilava

<< < (8/20) > >>

njegos68:
 Vala da znaš..  fishhit Čovjek vam je sve nacrtao..  hi Ajde da vas vidim bez ulova..  4587 p.s. povedite i Kapetana obavezno...  a0335

bugi:
Ne pecamo pesa  lol

Zoran:

Kakav kamp,pa valjda spavate na ladji ?

zoki novus:
Jebiga sad nije zanimljivo covek samo sto nam nije okacio ribu na udicu!
Nego Gospodine Momo gde je tu deverika?

moma-stosic222:
*

cheers Zdravo svima.

Ovaj deo obale ( dobra mesta za kamp ) dobar je za pristajanje sa vecim camcima. Dubina ( 4-6m. ) je na par metara od obale. A desna obala Ade nizvodno je plitka, mada se moze pristati ( nasukavanjem ), a tu su i putevi jata smudjeva kamenjara. Pa posto sam ja radio sa mrezama, deverike sam racunao u grupu bele ribe, a nje ima u jatima prakticno svuda. U zavisnosti od nivoa vode, njihovo kretanje je nekada blize obali kada je visoki vodostaj, a pri nizem vodostaju su dalje od obale. S obzirom na specificnost terena, pri svakom visem vodostaju, deverike i ostalu belu ribu sam imao u razlivima u mrezama i u bubnjevima ( 20 komada ) pored same desne obale Ade. Najvecu deveriku sam ulovio u mrezi i to pored same obale na 5-6 metara nizvodno od Seve i bila je teska 3,8 kg. Inace sada "jesenje" deverike su "debele" i lepe su za na talandaru  p071456 ( u nadevu sa vegetom, kukuruznim brasnom i psenicnim brasnom ), ali i za u "dimilicu". Obicno sam voleo da ih jedem ujutru za dorucak, jos vruce iz "dimilice" 357.

Zemunac Dule Karleusa, mozda ga neko zna i od vas. Kuca mu je nedaleko od kuce Branka Pesica i bavi se dimljenjem mesa u svom dvoristu i riba naravno. On je sa svojim kabinasem vezivao se za levu obalu Dunavca, odmah preko puta potopljenog slepa, a iznad vremenom natalozenih grana na dnu. On je pecao iskljucivo sarana i to na : u staklenim teglama je stavljao kukuruz secerac i cesnjeve belog luka. A onda je to zalivao prokuvanom vodom i zatvarao poklopcem. Ulovljene sarane nije stavljao u cuvarke jer kaze "sve se osakate i nisu mi lepi", vec ih je vezivao kanapom ( 72-ojkom ) sa karabinjerima pa za bocne konopce kojima je bila vezana njegova ladja. Vezivao ih je na metar do metar ipo, jednog od drugoga  harm.

Posto sam bio planirao da provedem leto na nekom mestu, koje ima: dobre uslove za ribolov fishing i zadovoljstvo kampovanja sun, dugo sam "studirao" Dunav od Novog Sada do Golubca. Izabrao sam Zilavu Adu i ostacu joj veran do kraja zivota. Tu su razlivi i mrestilista, puno ptica. Blizu Dubovac i Kostolac ( prodavnice i pijaca ). ITD.

114 Pozdrav

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju