E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Prepravke...

<< < (5/18) > >>

zorter:
Evo jedan primer

a ima jos mnogo primera.

mossi:
Zorteru, ajde pojasni malo to čudo od tehnike?!

:good:

oblak:
Ako je stator stalni magnet, rotor je " motan"? Mora imati Kolektor i cetkice... Malo je problematicna ta teza, Otpor samih lezaja, trenje minimalno ali trenje postoji plus otpor cetkica, plus elektromagnetno polje oko namotaja. Prilicno gubitaka da bi bili samonadoknadivi... Perpetomobile... Ima raznih resenja primenjenih u autoindustriji sa malim dizelim i elektromotorom ali se ipak sve svodi na minimalnu potrosnju ali ipak gubici su neminovni. Pa i taj motor za bajs  ima super resenje da se dopunjava kad se pedale vrte i kad se magnetno koci nizbrdo ali ga je ipak uvece potrebno ustekati na ispravljac :)

Kapetan:

--- Citat: zoran  10, 01, 2012, 16:23:06 posle podne ---
      Prihvatam !

Od 5kw,ako je odnos kao sto kazes 1:3.

--- Kraj citata ---

tu sam  i ja  :muslim-man:

oblak:

--- Citat: Dule  11, 01, 2012, 01:15:16 pre podne ---Kod magnetnih motora nema cetkica.
Nema ni kolektora i rotor moze biti i spolja. Sve odradjuje mala elektronika, znaci bez otpora. Jedini otpor kod magnetnih motora je lezaj dela koji je pokretan, tj. rotora.

Mnogi pokusavaju da naprave i motore koji nemaju namotaje. Stalni magneti i na rotoru i na statoru.
Problem je samo, koliko sam ja ukapirao, sto stalni magnet ima dva pola i tu nastaju neke smetnje. Pronalazaci kazu da su to resili. Ali onda i nestanu video snimci, pojedini zaglave zatvor zbog prevare... mutna neka posla.

Nisam kompetentan da sudim niti da kazem da li radi ili ne. Ali pogledaj video koji sam postavi. Sve sami magneti i to se vrti. I to dobro.
I mislim da ne treba u tom pravcu da razmisljamo jer jos nista nije sto posto dokazano.
Ali treba napraviti pravi magnetni motor koji ce trositi struju ali davati veliku snagu. To postoji. I moze se kupiti za 1000 dolara. Ali se moze i napraviti za mnogo manje para. Kako nema cetkice, kolektore, delove koji se greju idealan je za plovila.

--- Kraj citata ---

Gledam snimak. Vrte se magneti, al kako obrce polove jedan u odnosu na drugi? Kako je izbegnuto da ne dodje do "odbijanja" u jednom polozaju kad krene rotacija?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju