Autor Tema: camcem na velikoj i juznoj moravi  (Pročitano 11069 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže todicvidak

• Brodski mali
  • *
  • Zivot je poceo u vodi.
Odg: camcem na velikoj i juznoj moravi
« Odgovor #15 poslato: 02, 01, 2010, 13:52:23 posle podne »
 Citam postove pa mi se bas i ne cini da je Morava tako neplovna reka.Naime za malo veceg vodostaja sam ja isao od kafane Rivijera u Jasici uzvodno nekih tridesetak km.Moglo je i vise ali me je mrzelo.Kod postojece kafane postoji drustvance zaljubljenika u ovu reku koji imaju Mad max camac,jet camac,katamaran od sest metara, a razmislja se i o amazoncu. Tradicionalno gazda kafane za svaku Srpsku Novu Godinu pravi svinjarije i dimljenu ribu sa projom,pogacu ispod crepulje,sirom,kajmakom,kiselim kupusom vrucom itd. Mozda je to dobra prilika i da vi Dunavdjije vidite malo nas geake koji kao nesto probaju da navigaju.Pozdrav.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #16 poslato: 02, 01, 2010, 15:02:43 posle podne »
sta je to amazonac?

evo sta kaze wikipedija

Danas, Velika Morava je plovna svega 3 km od ušća. U istoriji, bila je plovna sve do grada Ćuprije, što je skoro ¾ njene dužine. Međutim, kao što je navedeno, Velika Morava je doslovno zatrpana materijalom iz Južne Morave. Kada je počeo program melioracije 1966. godine bilo je predviđeno da postane ponovo plovna, u prvoj fazi do Ćuprije, a kasnije sve do Stalaća, dakle celih 100%.

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%9C%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0

Van mreže colonelo

• Rečni Drekavac
  • BG-023 B
Bolje je ziveti sam nego sa budalama

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft

Van mreže colonelo

• Rečni Drekavac
  • BG-023 B
« Odgovor #19 poslato: 10, 01, 2010, 17:19:55 posle podne »

colonelo skupljas pribor za pecanje :)
[/quote]

Nije Zoki imam ga i previse, ali nisam mogao da odolim bilo jeftino a dobro.  :drinks:
Bolje je ziveti sam nego sa budalama

Van mreže ПЕЦОВ

• Veliki Rovac
  • ај на ВОДУ
« Odgovor #20 poslato: 18, 01, 2010, 18:06:50 posle podne »
neke regatase moravskih tajni sam upoznao 2008 tad su isli od trstenika. a ima i srpski vozaci kombija(veslaci?).naime prate regatu tid a nemaju ni jednu posadu na vodi.

Van mreže todicvidak

• Brodski mali
  • *
  • Zivot je poceo u vodi.
« Odgovor #21 poslato: 19, 01, 2010, 09:43:10 pre podne »
 Amazonac je, kapetane, motor koji stoji na krmenoj dasci kao vanbrodski a osovina ide koso unazad. Redukovana dva prema jedan u osi radilice motora. Ovo je zgodan pogon za Moravu zbog plicaka jer sanke ispod elise odizu ceo motor, kao ne klackalici je. Prednost mu je i jer je jeftino pravljiv i jer ima male gubitke u prenosu. A lose je sto je skoro nemoguce postici optimalan pravac potiska koji postize elisa.

Van mreže zica

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #22 poslato: 15, 02, 2010, 21:39:00 posle podne »
cudi me da se na ovu temu ne javi Grada iz cuprije ili ne zeli da se plovi moravom :pioneer: