E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Brodski lim- za i protiv
njegos68:
Kao klinac sam gledao neki partizanski film ili seriju.. ne sjećam se imena filma ali mi je ostao u sjećanju upečatljiv lik po imenu Jovandeka Babić.. Uvijek je bio antipprotivan.. Dule me mnogo pdsjeća na njega.. :dance:
stvlada:
Bas tako kao sto Ika kaze,ne isplati se praviti od brodskog celika za nase uslove,jedino je bolje uzeti hladno valjani od toplovaljanog lima zbog nacina izrade ili valjanja tog lima. Toplovaljani ,kao sto i ime kaze grejanjem se valja i samim tim mu se menja struktura resetke i ima losije karakteristike od hladno valjanog.Za tacnu oznaku brodskog celika trebao bi da pogledam knjige,mada sve to vec ima i na netu i kao sto je neko vec napisao i njih ima vise vrsta u zavisnosti od namene plovila.
mossi:
Problem sa ona dva polovnjaka je što su skupi, a ipak polovni.
Kao lepa žena, jeste lepa, ali polovnjača.
U Srbiji na to se doda, da niko nikom ne veruje.
Pa ni njima da toliko vrede, ti brodovi.
Novo je novo.
stvlada:
--- Citat: Dule 04, 01, 2012, 22:08:22 posle podne ---
Nisam dobio odgovor zasto se ne prave korita od brodskog lima ako je cena istog za oko 30 % veca od cene trgovackog za istu debljinu lima.
[/quote
Mislim da je malo veca razlika u ceni samim tim sto se taj lim radi po narudzbini jer ga ne rade tanjeg od 7 mm
--- Kraj citata ---
srsa:
Његоше, то је "Осма офанзива" од Бранка Ћопића.
А чини ми се да опет долазимо у ситуацију да расправљамо око вожње Мерцедеса и Дачије Логан. Па опет оно "свако према могућностима". А тај брод од 100.000 евра није толико скуп само због корита, највећа ставка је ипак опрема. И још нешто, на води уживају обојица и онај са бродом од 100.000 и онај са "чамцем са кабином" од 6-7000 евра. И обојица бораве на води више дана, и обојица пецају, и обојица учествују на регатама, и обојица......... и можда је оном са чамцем од 6-7000 евра слађе да попије пар јефтиних ракијица са другарима на свом чамцу, него оном на скупом броду да пије виски са ледом у кристалним чашама.
А све је почело од тога да ли је исплативо направити корито од "бродског" лима и то платити пар хиљада евра више. Е то су она "ситна цревца" која сам поменуо.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju