E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Kapetanove želje i ostali saveti...

(1/16) > >>

Kapetan:
Sale, nateraj zokija da krene da radi po projektu , mene nece da slusa bre  :telephone:

SALE NB:
Zoki je sam slikao mobilnim telefonom, a ne zna sam da prebaci na komp, pa je meni poslao MMS. :biggrin:
Slikaću ja to, prvom prilikom kad skoknem do Zokija.
Koliko znam, ovaj brodić se radi za Roberta (serviser za Honde u Zemunu), a za ostale detalje nemam pojma.

Projekat??? Ma daj!!!Za koga?!
Ajd' malo realno, da stvarno neko plati projekt, plati CNC i materijal i zatim uradi brodić u kvalitetu kakav Zoki inače radi... to mora biti bolesnik! Bačene pare za projekt i materijal.
A ako uzme da ga radi kako treba i plati Zokiju za najbolju završnu obradu - gde je tu finansijski rezon?!
Zoki bi morao da naplati isto koliko i Šole ili Djena, a realno- ljudi imaju mnooogo znanja i iskustva.
Da imam te pare i da želim da ih pretvorim u hrpu metala koji lako potone i ne može da glisira, odneo bih ih kod Šoleta!

Zoki pravi jednostavne i pristupačne brodiće za početnike i "sirotinju", a njegovi rezultati jasno govore da pravi upravo ono što treba!

Arsa:
Neka je sa Zokiju i svim našim majstrima sa srećom.  :drinks:

Da su nama majstori živi, zdravi i da imaju što više posla. Kroz rad i iskustvo dođe i usavršavanje.

Male radionice se uvek lakše snalaze u vreme kriza od glomaznih, velikih serijskih proizvođača. Veliki pri prvoj nevolji i smanjenju prodaje odmah reaguju, najčešće otpuštanjem radnika.

Laički kontam. Imamo jeftinu radnu snagu. Relativno, obrazovan kadar. Šta nam fali? Neko kaže novac. Ali i sa njim nema sreće ako na tom tržištu nema para.

Mislim da su se tu dobro snašli Kinezi sa kopijama i velikim serijama. Ne zaostaju ni Turci svojim brzim kopijama svega što se na zapadu dobro prodaje. Da li je to moda, auto, drvna industrija...

Važno je da se novac brzo okreće, da TO što prodaješ ima dobar dizajn, solidan kvalitet, liči na original, ima mnogo kupaca i da traje malo više od vremena potrebnog da izađe iz mode.

Posle ga i sami vlasnici zaborave jer mogu da kupe novo a jeftino... :lol:

Kapetan:
CNC planovi nisu vise tako skupi... ne treba juriti Brusa za pocetak moze i neki drugi proizvodjac.. evo Bateau za ovu ladju trazi 208 evra za CNC planove...

zoki novus:

--- Citat: SALE NB  19, 11, 2011, 00:57:54 pre podne ---Projekat??? Ma daj!!!Za koga?!
Ajd' malo realno, da stvarno neko plati projekt, plati CNC i materijal i zatim uradi brodić u kvalitetu kakav Zoki inače radi... to mora biti bolesnik! Bačene pare za projekt i materijal

--- Kraj citata ---

kapetane promakla ti je krucijalna recenica!
konacno je neko pronasao pravu recenicu kojoj nisu potrebna dalja objasnjenja :good:
sale svaka cast :drinks:
kapetan zapeo ko smrt na babu projekat pa projekat a niko da zavuce ruku u dzep :lula:
nemoze i jare i pare al moze kuku i lele!
i kao sto zoki sam kaze svako ima svoju ciljnu grupu i svaka roba ima svog kupca!
i nema razloga vise pritiskati coveka koji posteno radi svoj posao najbolje sto ume
ziveli :drinks:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju