E, ovako treba... > Elektronika

GSM alarmani dojavljivac

<< < (2/12) > >>

zorter:

--- Citat: broker975fx  20, 05, 2009, 11:50:28 pre podne ---Ja sam malo eksperimentisao sa senzorima za pokert ali dosta ih je teško staviti jer se čamac ljulja tako da alarm svira ko blesav sam od sebe. To bi bilo jeftino  rešenje (oko 3000-4000rsd) kada bi se našlo dobro mesto za senzor. Na kraju sam na pijaci za 100RSD našao onu malu pištalicu što se stavlja na prozor ili na vrata. Kad izlaziš uključiš i ako se vrata ili prozor otvore ono krene da pišti. Ništa strašno ali valjda če nekog da uplaši dok ne rešim ovo sa senzorima pokerta

--- Kraj citata ---

Postoje senzori koji su adekvantni za plovila jer ne reaguju na ljuljanje i na pokrete kroz prozor. Oni reaguju samo u sticenom prostoru na sve vrste pokreta (osim sitnih zivotinja do 15kg tezine). Nije (po meni) cilj da se ukljuci sirena, mada moze i to, vec da se provala registruje (dojavi) trenutno, sto ostavlja mogucnost za brzu intervenciju. Lopov ne zna da ti znas da je upao u klopku ovog uredjaja. Ovo je TIHI alarm.Pozzzzzzzzz

giganova:
E sad dali postaviti tihi alarm,ili ne? Mene je to pitanje mucilo danima i danima.Dali su moje stvari u brodu vikendici vredne necijeg zivota???? nakraju i moga????

Ja sam se odlucio na najbucniju verziju,neka lopov ide svojim putem :party:

zorter:

--- Citat: giganova  20, 05, 2009, 14:31:02 posle podne ---E sad dali postaviti tihi alarm,ili ne? Mene je to pitanje mucilo danima i danima.Dali su moje stvari u brodu vikendici vredne necijeg zivota???? nakraju i moga????

Ja sam se odlucio na najbucniju verziju,neka lopov ide svojim putem :party:

--- Kraj citata ---

Ne moras ti ici da ga lovis posto postoji mogucnost glasovne poruke na dezurnu sluzbu MUP-a. Neka idu oni da ga love. Samo kod nas u Sapcu ima oko 20 ovakvih uredjaja koji su MUP-u salju VOICE poruku. Na nekoliko njih su zahvaljujuci intervenciji policije sprecene kradje a lopovi pohvatani na delu. Pozzzzzz

giganova:
Pretpostavljam da se usluga :police:  posebno placa,a mislim da nebi ni hteli da intervenisu na Savi.Za sada use i u svoje kljuse.

Usput za Aku i Ronca.Video nadzor na 12v ,kamera i divi R. u pancevu kod Bugara 120e.Kamera za noc do 15m.Divi R.ima mogucnost prikljucka dve kamere,2giga kartica,senzorski okidac na pokret.

zorter:
Giga dojava ide  :police: na opsti broj 92 i njihova intervencija nema naplatu. A pored toga sto bi sirena alarma oterala lopove, nije lose znati da si imao "posetioca" pa da obidjes objekat nakon provale, sto da vidis da li je bilo stete, sto da ugasis alarm da se ne "dere" vise.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju