E, ovako treba... > Vanbrodski motori
Yamaha 25 vs. Evinrude e tec 25
drpop:
Ako planiras motor za veliki kabinas onda moze i 4T.
Ukoliko imas manji camac e-tec je definitivno bolji, po svim pitanjima. 4T je tromo....
SALE NB:
Evo jedan primer vezan za E-tec.
Jedan dobrostojeći beogradski gospodin, koji svoje dunavsko plovilo drži kod Caleta na Nautecu, ima gliser u Crnoj Gori, nekog Fishermana, a pogoni ga sa E-tecom 150ks.
Motor je već par godina star i radi besprekorno, sve do ovog leta, kada je odjednom elektronika "poludela" i počela da prijavljuje kojekakve greške, pali lampice i čuda, urnebes!
Ode čovek sa motorom u servis, a ovi, naravno, te otišlo ovo, te ono, na kraju, nema leka, mora motor u Beograd!?!
U Beogradu, kreće standardno izmotavanje, te pokrivila se glava, te radilica, mora generalna itd. Tu čovek poludi, strpa motor u gepek i zapali pravac u Ljubljanu ( predstavništvo BRP-a za celu Balkan-boraniju).
Ljudi uzeše motor u servis, prikačili dijagnostiku i.... kažu, pa motor nije u kvaru. Samo softver motora nije dobio redovan update!!!
Ubaciše mu taj update, i motor radi k'o mina! Što bi rekli automobilskim rečnikom, nisu mu "poništili servis"!!!
Tu je saznao da su za tržište Srbije isporučena 3 dijagnostička softvera koji rade E-tec motore, i da je serviser to morao da vidi.
Znači, ili serviser nema, ali potpuno nema pojma, ili je probao da odere "ovcu". Ako mene pitate - ovo drugo!
Priču nisam čuo iz prve ruke, ali.... nekako verujem! :diablo:
Outboard Master:
--- Citat: Darkobp 25, 10, 2011, 00:27:44 pre podne ---Bas sam sa Vladom iz Futoga vodio diskusiju tj da kazem slusao sam njegova misljenja bas u vezi tih E tec-ova posto me je zivo zanimalo neko strucno misljenje o tim motorima
Njegovo misljenje je da je to jos jedan manje-vise neuspeo trzaj propale americke industrije,jednostavno japanci su ih sa nihovim savrmenim 4t motorima zgazili
Ti E tec-ovi su dosta neispitani u pravoj eksplataciji i na brzinu pusteni u serisku proizvodnju te ima dosta kubure sa njima,tj koji rade -rade za medalju a koji nerade ti vlasnici su najeb... a ponarocito u srbiji jer nema ni jedan serviser za njega,a vremenom ce sve i jedan poceti da kuburi
Jako malo lepih reci je iz njegovih usta izaslo za te motore
Ceo motor u prici je "rastavio u delove"u sitna crevca,od tipa recimo o obliku klipa,kvaliteta radilice,nacina rada u najsitniji deo,svakog dela kvarljive elektornike....
Zakljucak te price je nekako bio-U srbiji bi taj motor samo lud covek uzeo pored recimo proverenih 4t motora tipa honde koja svoje motore 5o godina proizvodi i svakodnevno usavrsava i koja ima manje vise dosta rasprostranjenu servisnu mrezu kod nas
E to su neke reci jednog od nasih najvecih servisera...
--- Kraj citata ---
I jeli to bilo strucno misljenje? :lol: :lol: bez komentara
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju