E, ovako treba... > Elektronika

Garmin Fishfinder v Humminbird Depthfinder

<< < (2/4) > >>

mossi:
Bliže krmi je uglavnom jer se ugradjuje "krmena" sonda.  :taunt:

--- Citat ---I od čega zavisi različito merenje nizvodnom ili uzvodnom vožnjom?
--- Kraj citata ---

Pa ne pratiš na času.
Reka teče nizvodno jel?
Ako i ti ideš nizvodno, tada te reka nosi NA prepreku.
Pa informacija koju javlja sonar  uglavnom stiže prekasno, jer sad treba da voziš u rikverc krmom.
A to baš nije tako jednostavno.

Uzvodna plovidba je lakša, jer ako se pokaže dramatično smanjenje dubine, oduzmeš gas i voda te sama vrati nazad.  :)

------------------------------------------------------
Što je eho glasniji podloga je tvrdja!
Kad kažem "glasniji" mislim na deblja linija dna.

:) :drinks:

Izmir:

--- Citat: mossi  23, 10, 2011, 23:34:23 posle podne ---Bliže krmi je uglavnom jer se ugradjuje "krmena" sonda.  :taunt:

--- Citat ---I od čega zavisi različito merenje nizvodnom ili uzvodnom vožnjom?
--- Kraj citata ---

Pa ne pratiš na času.
Reka teče nizvodno jel?
Ako i ti ideš nizvodno, tada te reka nosi NA prepreku.
Pa informacija koju javlja sonar  uglavnom stiže prekasno, jer sad treba da voziš u rikverc krmom.
A to baš nije tako jednostavno.

Uzvodna plovidba je lakša, jer ako se pokaže dramatično smanjenje dubine, oduzmeš gas i voda te sama vrati nazad.  :)

------------------------------------------------------
Što je eho glasniji podloga je tvrdja!
Kad kažem "glasniji" mislim na deblja linija dna.

:) :drinks:

--- Kraj citata ---

:lula:

ok ok... ali, rekao sam da necu da busim korito nego da puca kroz,
a to uzvodno-nizvodno, mislim da igra ulogu samo u teoriji,  ali verovaću ti na reč

tnx na pomoći!

mossi:
Dodji sa Duletom u gornji Dunav, da proveriš "teoriju".
Ako se usudiš nizvodno da ideš uz obalu.
RESPECT!

:stop:

espresso:

--- Citat: Izmir  23, 10, 2011, 22:39:04 posle podne ---Ove sezone niskog Dunava sam dosta puta morao da isplovljavam i uplovljavam sto u marinu, sto da pristajem uz obalu sa skroz dignutom nogom, a i pri tome ne znam koliko cu se ocesati o dno - jer - nemam sonar, dubinomer ili kako god nazivali spravicu koja meri dubinu (a nije graduisano veslo)

E sad, prakticno razmisljajuci, izbor mi je pao na Fishfinder 140 ili 160 ili Humminbird Depthfinder 650- http://www.esgdirect.com/Humminbird_Depth_Sounder_HDR650.html

--- Kraj citata ---

to sto gledas su dva namenski potpuno razlicita uredjaja i nazalost ni jedan od njih nece resiti cak ni delomicno tvoju muku. sonda koju spominjes se u pravilu ugradjuje u zadnjem delu korita ili na krmeno zrcalo i daje odraz dna na zaslonu i informaciju o dubini prakticno za onaj deo koji si vec camcem prosao.
ja na camcu imam oba uredjaja, odnosno Garmin 420s sa sondom na krmenom zrcalu, i fabricki ugradjen dubinomer cija je sonda "thru hull" i nalazi se u motornom prostoru udaljena nesto vise od 1.5m od krmenog zrcala. camac je dugacak oko 9.5m i tako montirane sonde ostavljaju skoro 8 m camca potpuno izlozenog skrivenim podvodnim preprekama prilikom pristajanja. Garminom mi je nesto korisniji jer mogu pogledati ima li kakvih panjeva ili podvodnih prepreka na mestu gde zelim da se usidrim
jedini uredjaj koji bi ti olaksao muke je tzv Forward Looking Sonar, na primer http://www.echopilot.com/ o kome je dosta pisano na forumu i misljenja su kao i kod svih igracki razlicita :) ja ga zbog relativno visoke cene i realno malog broja situacija u kojima bi mi mogao imati prakticnu primenu nisam do sada pazario...

Izmir:
hvala svima na brzini i odgovorima, i naravno, pomoci.

FLS na camcu od 6,5m i tonu i nesto nije neophodan (mada bi ga bilo lepo imati, ali realno, cemu), i veca mi je briga z-noga  nego kobilica
naravno, lakse je uvek imati sve, ali za pristajanje na peskovite sprudove, i sidrednje, koliko vidim preporuka je Garmin?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju