E, ovako treba... > Brodogradnja
Odg: Plastika vs Alemanijum
Pingvin44:
Ovaj "aqua force" ovako sa slike deluje ok. Za nekoga kome treba pomocni camac.
Posto ja trazim nesto sto ce mi biti i osnovni i pomocni za mene nije.
Pingvin44:
:) Maverick, mislim da je Zoran mislio na plasticne camce generalno. A ako budemo dovoljno strpljivi verovatno cemo procitati i zasto ovako misli.
Ali mu svakako hvala na iskazanom misljenju i zeljno ocekujemo dalji razvoj komentara.
Da, sa slika mi se i ucinilo da je malo uzi. Voleo bi da imam priliku da sednem na tajmena i provozam se pre negoli se odlucim za dalje...
Pingvin44:
Pa s`obzirom da sam terao metalnog smederevca 10 godina ne ocekujem od plastike nista manje.
Za 10 godina 3 puta sam ga farbao zadnji put pre 3 meseca.
U odredjenim momentima sam umeo da natovarim i 9 ljudi na njega. Znam, ne preterano mudro ali smo prelazili Dunav.
Nisam neki zavisnik od brzine tako da ne marim. Sa smederevcem i 9.8 motorom sam isao 16km/h nizvodno. Sasvim dovoljno. Moglo bi i brze ali i to je dosta.
Od plastikanera ocekujem da mogu da natovarim ne bas 9 ljudi ali ne i da se samo nas cetvoro vozi. A i da makar malo bolje ide od siklje :)
Pingvin44:
@Kemppi
I potrazio i procitao. Ne sumnjam ni u jednu od stvari koju si napisao. I kontam da bi mogao da nadjem projekat ili crtez ili sta god i da sam napravim tj uz tvoju ili ciju vec pomoc tj izradu. Ali kao sto sam rece, pare su te koje prelamaju na kraju. Za 1900 evra koliko recimo kosta plasticni primus 17 koji prave tri princeze sumnjam da bi mogao da se napravi neki custom made alu camac pa i da se ofarba na kraju. Ima mnogo lepih alu camaca kod nas. Jedan koji mi se posebno svideo je vlasnistvo coveka koji je bio nacelnik recne policije do pre jedno godinu dana. Ko zna o kome pricam, znace i o kom camcu pricam. Ali taj camac je kostao Boga oca. Od izrade do farbanja. A za nesto sto je oblika siklje, po meni je suludo davati vise od 2000 evra. Doduse, taj njegov nije bas u obliku silklje pa je i kostao toliko. Neki daju i duplo vise samo da bi jurcali levo desno. Sto postujem. Ali meni nije glavni motiv da jurcam.
Ono sto ce svako ko gleda primetiti, pricam o ovim prostorima, je da se aluminijum kod nas od skoro pojavio kao materijal u pravljenju malih camaca. U vreme stare Juge jel bilo camaca od alu? Ako gresim, mozda istina nisam dovoljno dobro gledao. Ali ja videh pasare i istranke i ostalo sve od plastike...
I sto je za neverovati pasare se stare po 30 godina prodaju za par hiljada evra sto je meni neverovatno...
Pingvin44:
--- Citat: zoki novus 24, 10, 2011, 22:46:46 posle podne ---zasto bi iko normalan kupovao camac da mu traje 40god?
--- Kraj citata ---
Ni meni isto bas nije jasno al ajd to je valjda kao preporuka za camac i za materijal. Kad riknes ostace tvojima da se svadjaju ciji je ne bi li ga sto brze utopili za kesh...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju