E, ovako treba... > Plovila
od virtuelne do stvarne lađe
mesechar:
Priča sa ugradnjom drugog motora uopšte udaljava Arsu vekovima iz priče..ovde na forumu ima nekoliko stotina strana o utišavanju tog dmb -a i naravno problemima oko istog..čovek ima motor ,uparen sa propelerom i kopčom kao i plastični brod gde bi trebao da budži svakojake stvari da bi upasovao potpuno drugu koncepciju ...verovatno ekonomičniju u pogledu potrošnje ali svakako nepovoljniju po svim drugim parametrima od tehničkih do praktičnih....Pravi savet je uputiti ga kod mehaničara koji je specijalista za reno motore starije generacije mislim do renoa 5..koji će moći da pruži pravu informaciju da li popravljati ovaj model motora od 1200cc ili ga zameniti nekim bliskim modelom .Svako ko je vozio reno 4 ,5,18 ili klija zna da su to bili gotovo identicni motori i da se mogao u četvorku pod šraf ubaciti motor iz francuske petice prve generacijie i to 1,4litara. Govorim iz svog iskustva naravno...ne nikako napamet.Takodje sam i marinizirao motor od renoa 4 na svom prvom čamcu i znam da mi je trošio oko dva litra benzina na sat ...tako da ni on nije bog zna kakav potrošač.To su jako dobri ,kvalitetni ištedljivi motori jako dugog veka i vredi se upustiti u popravku i remont...da dodam još mislim da je čiča Arsa platio od `Olandije na ovamo na ssvakom mostu i ćupriji ...sve drumarine i mostarine pa mi nije jasna konstatacija ko ne plati ..itd. Jedino ako sam nešto ispustio iz vida...
Arsa:
--- Citat: mesechar 21, 03, 2012, 01:07:54 pre podne ---Priča sa ugradnjom drugog motora uopšte udaljava Arsu vekovima iz priče..ovde na forumu ima nekoliko stotina strana o utišavanju tog dmb -a i naravno problemima oko istog..čovek ima motor ,uparen sa propelerom i kopčom kao i plastični brod gde bi trebao da budži svakojake stvari da bi upasovao potpuno drugu koncepciju ...verovatno ekonomičniju u pogledu potrošnje ali svakako nepovoljniju po svim drugim parametrima od tehničkih do praktičnih....Pravi savet je uputiti ga kod mehaničara koji je specijalista za reno motore starije generacije mislim do renoa 5..koji će moći da pruži pravu informaciju da li popravljati ovaj model motora od 1200cc ili ga zameniti nekim bliskim modelom .Svako ko je vozio reno 4 ,5,18 ili klija zna da su to bili gotovo identicni motori i da se mogao u četvorku pod šraf ubaciti motor iz francuske petice prve generacijie i to 1,4litara. Govorim iz svog iskustva naravno...ne nikako napamet.Takodje sam i marinizirao motor od renoa 4 na svom prvom čamcu i znam da mi je trošio oko dva litra benzina na sat ...tako da ni on nije bog zna kakav potrošač.To su jako dobri ,kvalitetni ištedljivi motori jako dugog veka i vredi se upustiti u popravku i remont...da dodam još mislim da je čiča Arsa platio od `Olandije na ovamo na ssvakom mostu i ćupriji ...sve drumarine i mostarine pa mi nije jasna konstatacija ko ne plati ..itd. Jedino ako sam nešto ispustio iz vida...
--- Kraj citata ---
LJudi, samo se nemojte svađati. Sve drugo dolazi u obzir. roll4
Za sada, kada znam šta imam ispred sebe, nemam nameru da menjam motor.
Ima tu raznih varijanti.
Danas i sutra se neću time baviti zato što su sutra mladenci mom sinu. To pravimo kod nas kući pa se treba pripremiti i podružiti sa rodbinom i prijateljima.
Slobodno iznosite vaše predloge. A ja ću kad se mladenci završe, sve to pretresti i sam odlučiti šta ću i kako ću. Ako mi treba nečija pomoć. naravno da ću da vikam.
Sve ćemo to majstor Sloba i ja da rešimo. Nema nerešivih stvari. Pa nisam bio toliki put da bi sve bacio zbog jednog motorčića.
Nisam nikakav poznavalac te oblasti, ali ne bežim od problema i uvek sam se u startu suočavao sa njima i rešavao ih kako znam. To jeste teži put, ali manje boli.
Pare ko pare. Danas ih imaš, sutra nemaš.
A zadovoljstvo da si neke svoje snove uspeo da ostvariš i da imaš podršku porodice u tome... ipak je za mene nešto posebno. 114
HOGAR:
Arso,slazem se ,ne popustaj hi ,uzgred,sta bi sa merdevine sha
zoki novus:
Ne postoji motor iz renoa starog 25-30 god koji je dobar! Svaki ce morati da radi ako ne odmah onda za godinu dve.
Najbolje resenje je uraditi postojeci i onda glava nece da ga boli(samo novcanik)
Dmb sam predlozio iz predpostavke da ce sam sebe da isplati za par godina (registracija,porez potrosnja) i cinjenice da je stvarno pouzdan motor koji se prakticno ne kvari i koji sem buke koja se da resiti nema nekih drugih narocitih mana.
U svakom slucaju dao sam predlog iz najbolje namere.
A tebi mesecaru ako nesto nije jasno u mom postu slobodno me pitaj da ti pojasnim kad se vidimo.
Arsa:
--- Citat: HOGAR 21, 03, 2012, 09:17:59 pre podne ---Arso,slazem se ,ne popustaj hi ,uzgred,sta bi sa merdevine sha
--- Kraj citata ---
Rešeno! ok
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju