Kako se ne bi ubili od sikiracije ili dosade, ja ću još malo da vas davim situacijom oko moje lađe.

A ona vam je ono korak napred, dva koraka nazad.

Taman sam se obradovao što je sa glavom motora sve u redu i što sam našao dihtung za istu, kad

Prva stvar. dihtung ipak ne odgovara pošto su rupe koje idu na hilzne 3 mm uže od originalnog dihtunga. Naravno to je uočio majstor Sloba, odmah, a prodavac i ja smo sve druge rupe uporedili i utvrdili da su iste (samo ove 4 najveće nismo ni pogledali

).
Ajde to, i da se ne sekiram. Onda sinoć Sloba rasturi motor a ono... Katastrofa.
Ukratko,
mora da se promene hilzne sa klipovima i karikama, leteći ležajevi i svi dihtunzi.Ja sam danas odmastio i oprao dosta delova i onda VIDEO da oni imaju svoje oznake.

Obišao nekoliko bolje snabdevenih prodavnica sa ljubaznim prodavcima koji su mi na osnovu oznaka na dihtungu glave motora i klipova motora konačno pronašli o kom se tipu motora radi.
E sada mogu da kažem da je kod mene u brod ugrađen motor od Renoa 12, od 1300 kubika. Isti koji imaju stare Dačije.Sav sretan jurnem da tražim delove kad

NEMA.
Može da se naruči iz Rumunije, da se čeka desetak dana i da se plati ubi bože skupo.

Sam prodavac mi je iskreno rekao da bi me duplo jeftinije koštalo da odem na izlet u Rumuniju i da tamo kupim sve što mi treba. Od tog prodavca čuo sam da te delke Rumuni često donose na buvljake u Vršcu i Pančevu, te da se i tamo može naći ili poručiti.
Ako ovo čita neko iz Pančeva, Vršca ili bilo ko ko misli da može pomoći oko nabavke navedenih delova, može mi poslati poruku na pp pa ćemo se dogovarati.Osim toga, u subotu mi je majstor Jordan postavio konstrukciju za platformu preko koje je već prošlo tridesetak ljudi. Ja sam zadovoljan Jordanovim radom.

Oprao sam, juče i kompletan prostor ispod motora i kopče na brodu. Za to sam potrošio skoro litar Famina (sredstva za odmašćivanje). Čega je sve bilo u tom prostoru, bolje da vam ne pričam. Iako sam prvo izbacio skoro punu lopatu raznog đubrišta, morao sam i 3-4 puta da čistim kaljužnu pumpu od raznih gluposti.
Posle više puta ponovljenog ispiranja, prostor je doveden u solidno stanje. Sada se bar nećemo ustezati da siđemo tamo ni majstor ni ja.

Eto toliko za sada. Slika nema pošto mi je naravno, crko i kabal za USB iz foto aparata.