E, ovako treba... > Plovila

od virtuelne do stvarne lađe

<< < (4/78) > >>

Arsa:
LJudi, svaka čast. Vidim da ćemo mi zimus zajedno osmisliti MOJ STVARNI BROD. Da bi se to dogodilo treba da se slože mnoge kockice. Zoran je u pravu. Duga je zima a ja tek treba da nekako zaokružim tu finansijsku konstrukciju. Da sada imam te pare, ja bih možda sa nekim od vas već plovio nazad sa sve pokojnim Stankom, ili bi gušio nekog našeg majstora  :lol:

Glavno je da ne skrećemo mnogo sa osnovne zamisli. Znači manji brodić, maksimalno do 8,5 metara.

Predlozi su poželjni a ja ne mislim da ulazim ni u kakvu priču pre aprila ili maja iduće godine. Zato, ko ima neku ideju, neka je baci ovde. To može pomoći i onima koji se kao i ja oštre.  :drinks:

IKA:
prosto mi je neshvatljivo toliko veličanje stranih( holandskih) brodogradilišta a srozavanje domaćih.
Izvini Arso ako malo skrenem sa teme , ali brate pogledaj da je ovaj što je njego postavio link,star 36 god.Po težini od 3500kg i dimenzijama 7,8*2,8 lako je zaključiti da je i taj brodić rađen u limu od 3mm.Pa šta sad holandski lim ne propada kao naš , ili ste ubeđeni da oni rade sa brodskim limom.Šio mi ga đura, ima kod njih istog kvaliteta kao i kod nas, ako je rađen u holandiji neznači da je rađen u brodogradilištu, ima i kod njih radionica zanatskih.Samo bespotrebno srozavamo naše a uzdižemo tuđe.
E pa debelo ste se zajebali ako mislite da je sve od preko bolje od našeg.Pogledajte malo pažljivije snimke , pa ćete videti debelo oronuo lim sa poznatim kraterima od korozije.....
Niti vidim neki naročito istaknuti kvalitet,pogotovo ovih jeftinijih plovila od preko.
Za tebe druže moj Arso , savet ,polako strpljivo i čekaj plastikaner.Metal je u startu jeftiniji ali je kroz eksploataciju daleko skuplji i zahtevniji.

zorter:
Arso,
a sta fali ovom

http://www.navodi.com/Berza_017/017_060.html

Kapetan:
slozio bih se sa Ikom ali samo oko plastike... ovde kod nas NE MOZES da kupis brodski lim (kempi je dao tacne oznake tog lima) dok ga u holandiji ga imas na svakom koraku ... a 3mm trgovackog i 3mm brodskog nije ista stvar ...

njegos68:

--- Citat: zorter  18, 10, 2011, 21:41:25 posle podne ---Arso,
a sta fali ovom

http://www.navodi.com/Berza_017/017_060.html

--- Kraj citata ---
Zorter,ne čitaš temu od početka..  :shout: A da fali ,ne fali.. ustvari fali.. 3500 eura..  :lol:  :lol:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju