E, ovako treba... > Plovila
od virtuelne do stvarne lađe
broker975fx:
--- Citat: espresso 27, 11, 2011, 14:25:51 posle podne ---elisa je takodje predmet razmisljanja za zamenu!!!
--- Kraj citata ---
Stvarno čudna elisa a i ova kubota kao da je iz agregata ili sličnog motora. Kako god za taj novac se ni nemože očekivati nešto specijalno a u ostalom za taj novac i ovo što postoji je više nego specijalno.
STG:
Ventilator propela :)
Jeste cudna,stvarno.Ali,slazem se sa Brokerom za te novce sasvim pristojno.
Arsa:
Kapetane, ova tema i mene jako zanima.
Na špediciji su mi rekli da se moj brod carini po stopi od 5%, što se slaže sa ovim tekstom koji si postavio.
Ono što mi nije jasno je zbog čega se kao osnov za carinjenje, na cenu plovila dodaju i transportni troškovi. Pod tim se, u mom slučaju podrazumeva cena goriva do Holandije i nazad. Kada se to doda na cenu broda onda se tome doda 5% carine. Na dobijenu sumu obračunava se 18% PDV.
Tu su i drugi troškovi. Prvo parking u luci Beograd gde čučiš nekoliko sati dok špediter preda papire za carinu. (850 dindži).
Troškovi ležarine u carinskom magacinu, 30 evrića nedeljno.
Danas mi se javio momak koji vrši carinjenje i kaže da će na carini možda tražiti prevod ugovora o kupovini broda na srpski jezik. (I to naravno košta).
Kruna svega je i najava da će brod ići na neku vrstu tehničkog pregleda da se utvrdi njegova plovnost, ispravnost motora, instalacije i bla, bla... (E, to ne znam koliko će koštati) :pleasantry:
Naravno tu su i usluge špedicije, pa transporta broda od i iz carinskog magacina, troškovi spuštanja broda u vodu (za šta ću sigurno častiti Duleta) i još neki usput i niz put ...
Međutim, kad sve preturih preko glave, nadam se istrpeću i ovo. Evo mene i Moše kako čučimo po mrazu na parkingu u luci Beograd. Da ne bi kafane, propadosmo.
Teši me to što znam da kad se rešim te crne carine, čekam proleće i ne silazim sa broda. :beach:
mossi:
ArsoooooooOOOOOOOO!!!!!
ČESTITAM!
Željoni:
Arso čestitam i oma otvaraj novu temu
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju