Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!
Remorker Orkan - malo smo se ponovili
broker975fx:
Sređivanje ide lagano, realno je urađeno nekoliko kapitalnih stvari pre svega sa strujom, staru instalaciju sam kompletno izbacio a onda je pošto nije bilo enterijera uz pomoć dosta drugara osmišljena je i nova instalacija gde je osnova 24v ali i 12v i 220v - sa sklopkom za obalu, agregat ili invertor. Uterano je kroz celu lađu neverovatna količina provodnika raznih preseka i lično sam prestao da brojim kada sam stigao do nekog 600 metra. Uloženo je i u 2*180ah akumulatore i solar od 240w, sinusni invertor. Struja se lepo pokazala i običan kućni frižider od 130l je bez problema radio na 220v bez bilo kakve dopune akumulatora.
stvlada:
A secam se samo kako je izgledao taj brod dok je bio kod Baneta,doduse i on je imao velike planove...
broker975fx:
Uporedo se radilo i na vodovodu - postojeći tank od 350l je povezan sa hidroforskom pumpom a još jedna ista takva montirana je da vuče rečnu vodu iz bunara u motornom odeljenju, bilo je zezeanja oko odvoda vode iz klonje ali to je rešeno, u wc je sada moguće tuširanje a voda odlazi preko odvoda na metalnom podu i uliva se u glavni odvod.
Za enterijer se koristio uglavnom okume šper različitih debljina, urađena je kuhinjica, komandni pult, nešto polica. Sada mi ostaje da u raspoloživom prostoru smestim neko sedenje. Sem struje i bravarije sve sam radio sam, bez skoro ikakvog iskustva. Sada bih neke stvari uradio kvalitetnije i pametnije ali to mi nije problem jer me čeka prednja i zadnja kabina. Zadnja je skroz gola dok u prednjoj ima kakav takav eneterijer
broker975fx:
--- Citat: stvlada 28, 11, 2012, 21:43:10 posle podne ---A secam se samo kako je izgledao taj brod dok je bio kod Baneta,doduse i on je imao velike planove...
--- Kraj citata ---
jbg Bane je uglavnom mislio na posao i za to brod koristio, i sam sam malo raduckao čisto da se brod ne uspava - ustvari da budem iskren brod sam palio samo kada je trebalo nešto da se radi što nije lepo tamburanje
Nema veze sledeća godina je moja 114
Zoran:
Ajde bre covece,sve lepo radis,a sto si ostavio onu uzasnu motku od
menjaca,pa nadji parce prohrom cevi i zameni.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju