Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

Remorker Orkan - malo smo se ponovili

<< < (16/27) > >>

broker975fx:
Pošto sam se dozvao svesti i odustao od fiks ideja nastavio sam započete poslove. Došao sam u posed dosta korektnom hrastovim brodskim podom ali pošto su restovi daske su bile raznih dužina ali manje više sve se uklopilo. Boks u podu koji se otvara sam danas isfugnovao, sutra ide obrada i postavka delova gde mi je zafalilo materijala, plan mi je da pod ne lakiram već da ga mažem uljem. NEšto lajsni imam ali ostatak čekam već nedelju dana. U međuvremenu sam sve što sam lakirao sa vodenim lakom batalio i prešao najobičnijim uljanim lakom i efekat je po meni neuporedivo bolji. Cena uljanog u odnosu na vodeni je duplo manja a rekao bih da je zaštita uljanog u odnosu na vodeni barem duplo bolja.

gile69:
Boks u podrumu si fugovao sa  cime?

broker975fx:

--- Citat: gile69  12, 11, 2012, 18:07:40 posle podne ---Boks u podrumu si fugovao sa  cime?

--- Kraj citata ---

Nemam pojma - proizvodjac turska, poliuretanska masa na fazon sike 11fc. Uvoznik kaže da ima 10 god kao garancije na elastčnost, Nije baš 290dc ali pošto je unutra ne bi trebalo da bude problem

zorter:
Brokeru, dobar ti je i sadolin sa voskom. Ne prima vlagu, a dozvoljava drvetu da “diše“. Imaš ga u nekoliko nijansi. Posle njega možeš da lakiraš a ne moraš.

broker975fx:

--- Citat: zorter  12, 11, 2012, 18:42:46 posle podne ---Brokeru, dobar ti je i sadolin sa voskom. Ne prima vlagu, a dozvoljava drvetu da “diše“. Imaš ga u nekoliko nijansi. Posle njega možeš da lakiraš a ne moraš.

--- Kraj citata ---

Uzeću Vitexovo tikovo ulje - ok je cena a prosli rad sam radio sa tim i fino se pokazalo, doduse drvo je bilo egzotčno ali je stajalo napolju a ovo vode ne bi trebalo da vidi. To ulje u sebi ima i voska i neke hemije protiv insekata a nanosi lakše nego sadolin. Razmisaljao sam da grunem parket lak u nekoliko ruku ko gajbi ali bice klizavo a i upropastice se vrlo brzo. Fugne cu verovatno uraditi svuda, probao sam na jednom delu i meni izgleda lepo, jedino što je tu zazor fabrički jako mali a na boksu sam ja pravio razmak

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju