E, ovako treba... > Vanbrodski motori
DUŽINA ČIZME VANBRODSKIH MOTORA
Zoran Marinković:
:new_russian:
Moram priznati da sam danas bio malo zbunjen k'o francuska sobarica... :this:
Razgovarao sam sa jednim likom koji prodaje mali motorić TOHATSU 4 ks. U razgovoru mi reče da misli da je duga osovina ali da nije siguran.
Ja ne bi bio ja kada ne bi imao genijalnu ideju i kažem mu da uzme metar i izmeri koliko je od dna čeljusti koja naseda na dasku do sredine elise.
Čovek ne bi lenj i izmer 670 mm (duga noga). I ja ne bi lenj i izmerim sva tri moja motora sa kratkom nogom i gle čuda :
- na sva tri motora različite mere a na isti način mereno...... :sajkaca:
Prvo se preslišavam šta sam pio danas, pa kada sam definitivno utvrdio da danima nisam ni pivo popio.... razlike su i do 60 mm.
Normalno je i da postoje neke sitnije razlike ali toliko .... :suicide:
Moje pitanje je :
KOJE SU MERE , ODNOSNO KAKO SE MERI DUŽINA NOGE I OTKUDA TOLIKE RAZLIKE...
njegos68:
Pa valjda se mjeri od čeljusti pa do kavitacione ploče.. :sorry: A što je motor veći ,ima i veću elisu,tako da mislim da se ne meri od centra elise.. :superstition:
Darkobp:
Svaka mu k'o u njegosa :lol:
Sve ti je objasnio :good:
Zoran Marinković:
:good:
Glupo pitanje ima normalno glupo potpitanje :
- koliko stvarno smeta, odnosno koliko je lošije koristiti motor sa dugom čizmom na čamcu predviđenom za kratku.
Da li je neko recimo koristio tomos 4 i sa dugom i sa kratkom osovinom na čamcu za kratku osovinu.
Darkobp:
Novodno neki gubitak u snazi postoji,a to dal je 10,20,30%... pojma nemam,a tebi je veci problem tj smetnja biti sto ti motor "gazi" tih 13cm dublje pa ce svaki plicak,sprud biti tvoj i opipaces ga elisom :smile:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju