E, ovako treba... > Vanbrodski motori

DUŽINA ČIZME VANBRODSKIH MOTORA

(1/4) > >>

Zoran Marinković:
 :new_russian:

Moram priznati da sam danas bio malo zbunjen k'o francuska sobarica... :this:

Razgovarao sam sa jednim likom koji prodaje mali motorić TOHATSU 4 ks. U razgovoru mi reče da misli da je duga osovina ali da nije siguran.

Ja ne bi bio ja kada ne bi imao genijalnu ideju i kažem mu da uzme metar i izmeri koliko je od dna čeljusti koja naseda na dasku do sredine elise.

Čovek ne bi lenj i izmer 670 mm (duga noga).  I ja ne bi lenj i izmerim sva tri moja motora sa kratkom nogom i gle čuda :

- na sva tri motora različite mere a na isti način mereno......  :sajkaca:

Prvo se preslišavam šta sam pio danas, pa kada sam definitivno utvrdio da danima nisam  ni pivo popio.... razlike su i do 60 mm.

Normalno je i da postoje neke sitnije razlike ali toliko ....  :suicide:

Moje pitanje je :

KOJE  SU  MERE , ODNOSNO  KAKO SE MERI DUŽINA  NOGE  I OTKUDA TOLIKE RAZLIKE...

njegos68:
 Pa valjda se mjeri od čeljusti pa do kavitacione ploče..   :sorry:  A što je motor veći ,ima i veću elisu,tako da mislim da se ne meri od centra elise..   :superstition:

Darkobp:
Svaka mu k'o u njegosa  :lol:

Sve ti je objasnio  :good:

Zoran Marinković:
 :good:

Glupo pitanje ima normalno glupo potpitanje :

- koliko stvarno smeta, odnosno koliko je lošije koristiti motor sa dugom čizmom na čamcu predviđenom za kratku.

Da li je neko recimo koristio tomos 4 i sa dugom i sa kratkom osovinom na čamcu za kratku osovinu.

Darkobp:
Novodno neki gubitak u snazi postoji,a to dal je 10,20,30%... pojma nemam,a tebi je veci problem tj smetnja biti sto ti motor "gazi" tih 13cm dublje pa ce svaki plicak,sprud biti tvoj i opipaces ga elisom  :smile:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju