E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
priprema i farbanje Titela 9, i nisam morao ali....
Jezerash:
--- Citat: broker975fx 04, 09, 2011, 10:59:21 pre podne ---Idi bre plovi a drndaj na prolece moyda se naviknes - pa ne sredjuje i onaj ko mora a kamoli onaj ko ne mora :)
--- Kraj citata ---
kako da plovim, ovako ošmirglanog i matiranog čamca još kad se zaprlja tako hrapav i matiran, to ne opere niko :)
To za ubacivanje tanke žice ili kanapa od 3-4 mm sam danas probao i problem je jer je keder zalepljen celom svojom porvšinom. Kad izdignem kraj kedera kako bih zavukao kanap ispod, počinje da se tegli lepak koji osim što ima funkciju da dihuje, jako dobro drži tako da se teško i odvaja i tu će svakako da oslabi dihtovanje.
maverick:
znaci da je imao vec problem s dihtanjem pa je lijepio, inace mislim da u tvornici ne stavljaju ljepak.....
samo nadam se da si svjestan da kvalitetno farbanje kosta puno i da nikad boja nije postojana kao djelkot koji imas...da ce se uvijek prajmer vidjeti ispod zagrebanog dijela....bolje rjesenje je bilo kvalitetno poliranje ali i ono skida dio djelkota...i kao zadnje gdje brate da se ne svidja slonova kost kad ja bas narucio tu boju kabine :lol: :lol:
Jezerash:
Jbg, ja sam drugi vlasnik, ovaj tip pre mene ga je kupio novog 2009. u Premixu i tada su mu nudili dva čamca...ovaj svetlo žuti sa indigo plavim koritom ili da uzme skroz beo i kaže ja sam izabrao ovaj žuti jer mi je bio lepši a ja ga slušam i kuvam u sebi ali sta je tu je o ukusima ne vredi raspravljati, hteo sam baš taj čamac jer je kao nov...zagrizao sam i sad nema nazad...
Prajmer će biti beo a i završni je isto beli ali sa visokim sjajem, mislim da ako se negde zagrebe izbijaće beo prajmer pa neće biti strašno. Farbaću ga sa kompresorom, jedan sloj podloge i 2x završni sloj...
Labud 1258:
Kakav je epilog priče ?
Šta bi sa prozorima ?
Jezerash:
prozori definitivno ostaju na čamcu, ide samo okolo zaštita bez vađenja prozora, preovladao je razum i saveti u ovoj temi :)
ceo čamac je lepo ošmirglan i spreman za špricanje, ali tu sam stao...
odlučio sam da mi ofarba čamac čovek sa iskustvom a obzirom da nemam prikolicu da odvučem čamac kod farbara, trenutno pravim prikolicu. sve sporo ide jer pored tog posla, imam i lokal u koji sam skoro ceo dan a prikolicu radim posle posla uveče i vikendom jbg,ima dana za plovidbu više nego kobasica :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju