Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
ORGANIZACIJA 9.MAJ BLOKADA DUNAVA Moja Ladja !!!!
SALE NB:
Prvo, nisam protiv osnivanja GG, naprotiv, naš protest mora imati legalnost. Ali sam protiv toga da to razvijamo u nešto što mislim da ne pripada na vodu. Drugo, pošto sam ja prvi predložio blokadu (čini mi se), osećam se odgovornim u nekoj meri za sve ovo što je došlo posle.
Meni se čini da je jedna stvar jasna. Bez obzira na GG,NVO, biti ili ne biti, ta blokada će se desiti.
Ljudi će iz svih marina isploviti i doći na Ušće!
Da protestvuju protiv ovog novog nameta! To je razlog. Biće novinara tamo. Šta ćemo im reći? Mi nećemo da plaćamo porez!
Ako tako nastupimo, svima ćemo im odmah videti pete! A porez ćemo platiti, milom ili silom.
Predlažem da se manemo bespotrebne i beskorisne rasprave i da probamo da definišemo naše zahteve. Šta mi to hoćemo?
Moj predlog je sledeći:
Tražimo da porez na rekreaciona plovila do 15m dužine, bez obzira na snagu motora, ostane kao do sada, a da se drakonski poveća za sve brodove preko te mere.
Ili: Tražimo da se ukine porez na sva rekreaciona plovila do ?5; 7; 10m ?( treba definisati) dužine, a da se zauzvrat uvede obavezno osiguranje plovila, kao na autima.
Pa da država ima nešto od PDV-a, a mi nešto kad ti klinac sa skuterom odvali motor.
Da predložimo da država drakonski kazni sve firme zagađivače reka i sve koji su bespravno uzurpirali obale, ili iste nasipaju bez mere i dozvole.
Da se tim i takvim firmama odreže kazneni porez sve dok ne postanu čisti! I da se tako napuni budžet.
To mora biti tema ili sada ili večeras na skupštini. Dajte vaše predloge.
deda:
Mozda mozemo da predlozimo i sledece: plovila kategorizovati po duzini 5-10m,10-15m i preko 15m a unutar svake kategorije napraviti podelu po jacini motora.Usput,nemojmo se sada ponasati kako ne treba!Verujte da je forum stekao neki ugled i postovanje!!!O nama se lepo prica i to po svaku cenu treba sacuvati!!! :stop:
mossi:
Apatinska Marina je krcata čamcima između 5 i 6.5m bez i sa kabinom, motori od T4 do 25ks, od čega Yamaha 15ks čini 50%.
Čamaca sa kabinom preko 7m ima 10-tak, ali retko koja prelazi 10m. Agregati na tim čamcima su od 30-70ks.
Ekskluzivnih jahti NEMA.
P.S. i samo još jedan osvrt na GG, jednostavno su KAPETAN, Barba, CaptJerry i još eventualno par vas trebalo da ispotpisuju tih 7-8 papira i gotova stvar.
Manite se igranja demokratije i samoupravljanja. Lepo uradite i svi sretni.
:dance: :good: :dance: :good:
:drinks:
SALE NB:
--- Citat: deda 05, 05, 2009, 18:02:40 posle podne ---Mozda mozemo da predlozimo i sledece: plovila kategorizovati po duzini 5-10m,10-15m i preko 15m a unutar svake kategorije napraviti podelu po jacini motora.Usput,nemojmo se sada ponasati kako ne treba!Verujte da je forum stekao neki ugled i postovanje!!!O nama se lepo prica i to po svaku cenu treba sacuvati!!! :stop:
--- Kraj citata ---
deda, tu kategorizaciju su oni već napravili. Mi bi sad trebali reći koliko nam nije mnogo da plaćamo.
Evo kladim se da se nećemo uspeti dogovoriti ni za jednu kategoriju, a oni su napravili dvadesetak!!!
Pazi ovo:
Ovaj košta 2600€
a ovaj
26.000 €
nakači im motor od 25ks i plaćaš isti porez. To, po meni, nije u redu.
Ako već treba praviti neke kategorije, ja bih radije pravio kategorizaciju prema vrednosti plovila, to je ipak nešto što odražava ekonomsku snagu
svakog od nas. Pa se odreže neki procenat i toliko plaćaš. I onda je svima isto i svi smo jednako oštećeni.
mossi:
Mislim da je Sale pogodio smisao. Kategorizacija VLADE je očajna i nepravedna.
Ja i dalje ne vidim šta se događa sa jahtama od 100+ hiljada evra?
Ovo ispade da je namet na ljubitelje čamaca (nižu) i srednju klasu!
Visoka opet oslobodjena poreza... :this:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju