Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Kanal D-M-V
tangabravo:
Ja sam davno negde pročitao čim je počelo da se piše o toj temi da ni makedonci ni grci nisu zainteresovani za kanal
LSI:
Кад сам ја пре 40 и нешто година решио да се женим, планирао сам да до села Багрдана по младу одем лађом. Ех... да сам сачекао да канал направе, још бих момак био. kuku
Онда сам ташти обећавао да ћемо мало чешће долазити у посете кад будемо могли белом лађом...
Шта мислите како би комшије у Багрдану гледале кад код моје таште дође a0335 "на белу лађу"?
Па док се, у почетку, у она давна времена, још и могло до Сталаћа, после од Мораве направили колектор за спровођење канализације из свих поморавских насеља, па онда нисам хтео да прљам лађу (зато сам одложио куповину за нека боља времена).
Видећи да ће ми и живот проћи пре него што тај лепи сан постане стварност, upavusi ја сам ипак себи лађу купио.
Сад се мислим нешто - пластичан је чамац, неће га ваљда осмоза појести пре него што заплови каналом низ Мораву? sha Па ваљда неће, новог сам га купио, потрајаће још једно 20-30 година, а дотле... можда и овај grandpa буде жив. И тад ћу се радовати кад видим dodo и 25648 (чему ли ћу се више радовати?)... Хајде, одох ја на Дунав, леп је дан свануо...
LSI:
--- Citat: Zox 01, 10, 2017, 10:28:16 pre podne ---Можда нисте знали, али на реци Морави се свакодневно нешто "ради" и тако деценијама.
--- Kraj citata ---
То што се види на слици, не треба никог да брине. То се зове: обогаћивање водотокова органским материјалима. То је наш допринос заштити животне средине. Тако ми хранимо сва она бића која живе у нашим водотоцима (оно што је преостало). И још нешто, тога ће све мање бити по Србији.
Како је кренуло, за пар година, читава централна, источна, јужна и западна Србија преселиће се у Београд. Е, кад се то деси, онда више неће остати нико да изручује фекалије у реке и потоке, природа ће се обновити сама од себе, захваљујући свом биолошком потенцијалу и потенцијалу самопречишћавања и поново ће реке бити чисте и богате рибом.
Тада ће Београђани моћи лепо да изађу на пецање и да пецају до миле воље.
А у међувремену, Београд ће добити метро и савремене колекторе и станице за пречишћавање - сад, шта ће пре добити, нисам сигуран... Европска Унија је дала, а и даће још пара за пречистаче, само, кад ће то ови наши направити?
Ако је судити по обећањима, метро нам дуже обећавају, може лако да се деси да ћемо пре добити метро него довољно пречистача. Како било, остаје нам да с...мо и даље као и до сада. Ево, ја сам већ почео... (да простите на изразу)...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju