E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Dvojna funkcija: nogostup i TRIM Tab ? Uradi sam, ima li ko ideju?!

<< < (3/9) > >>

Zoran:

Mosi,merdevine od kanapa su glupost.Kad krenes da se penjes pobegnu pod camac,znaci zaboravi.
Tebi bi bila prava stvar merdevine na prmcu,em pri ulazenju ne remetis ravnotezu,em se lepo ocedis do
kokpikta.

kemppi:
Gliserska korita su kratka i siroka,pa im krmeni dodatci pomazu da lakse izadju iz vode jer daju bolji uzgon.Tvoj camac je dovoljno dugacak za izlazak na povrsinu talasa,a pri samom glisiranju bi povecao vec ionako veliku okvasenu povrsinu,tj produzetci dna bi stvarali veci otpor trenja pri glisiranju tako da ti nisu potrebni.Ako bi bili izdignuti par santimetara,u deplasmanskoj voznji bi peglali krmeni talas,ne bi dozvolili vrtlozenje vode na krmi,pomogli bi da camac lakse izglisira(dajuci bolji uzgon),a pri glisiranju ne bi pravili otpor trenja jer bi u tom rezimu plovidbe bili tik iznad povrsine vode.

sceka:
Zar nije za takve camce bolja upotreba ovakvih krilaca nego trim-tabova?

kemppi:
@mossi
Imam ja takva krila,pa ti mogu poslati na probu,ali moras probusiti 4 rupe na kavitacionoj ploci da bi ih ugradio.
Kupio sam ih zajedno sa motorom,jer je motor bio na gumenom camcu i pomogli su mu da izglisira,jer je camac kratak.Stavljao sam ih na moj aluminijumski camac od 6m,ali nije bilo efekta,jer je camac dovoljno dugacak i ima dobar uzgon i bez njih.

Barba:

--- Citat: zorter  27, 07, 2011, 20:21:26 posle podne ---Mossi,

za izlazaki iz vode mozes da napravis merdevine od kanapa i letvica. Lako se skladiste, ne zauzimaju mnogo prostora, a i

lako se "bace" u vodu. Po meni su prakticnije od bilo kojih metalnih merdevina.

--- Kraj citata ---

Ja koristim takve merdevine i mogu ti reci da su vrlo zajebane za penjanje. Prvo plivaju, pa kad pokusas da stanes podvlace se pod korito, ko ne zna za caku nema sanse da se popne.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju