E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Gradnja HOUSEBOAT-a

<< < (14/17) > >>

Arsa:
Pa, ako se zna kako je nastala ova firma u Srbiji i ko je kumovao tome, onda je i ovaj "oporavak" nastavak priče.

Opet zahvaljujući našim bajnim političarima.  no125

srsa:

--- Citat: Arsa  30, 08, 2014, 03:04:33 pre podne ---Pa, ako se zna kako je nastala ova firma u Srbiji i ko je kumovao tome, onda je i ovaj "oporavak" nastavak priče.

Opet zahvaljujući našim bajnim političarima.  no125

--- Kraj citata ---

А зар може другачијe?  kuku

poljo:
Da li si , druze pokusao da pravis materijalnu konstrukciju za ovaj poduhvat ?

oblak:

--- Citat: poljo  30, 08, 2014, 13:20:44 posle podne ---Da li si , druze pokusao da pravis materijalnu konstrukciju za ovaj poduhvat ?

--- Kraj citata ---
Poljo, naravno da jesam, cena nije mala ali ako se uradi kako treba vredi svaki ulozeni dinar, plasim se lose odradjenog posla. Razmidljam o varijanti od aluminijuma, mozda je to resenje.   Naravno ostaje mi projekat i dobar majstor da odradim.

Zakeralo:
Pozz Oblace,

Ako se plasis lose odradjenog posla, onda ni ne pomisljaj na aluminijum. Ne znam kakvi su ti zahtevi, odnosno sta je projektni zadatak, ali koliko se ja birikam u brodogradnju, aluminijum se koristi za brze jedinice zbog male tezine. Posto je proizvodnja aluminijumskih brodova znacajno skuplja od celicnih za deplasmanske rezime plovidbe se uglavnom koriti celik. Izuzetak iz ovog pravila su naravno jedrilice.

Vidim da je dosta ljudi na forumu fascinirano katamaranima, ne znam zasto, ali to je vec licna stvar tako da u to ne bi ulazio. Ja licno bi za sebe uvek radio monotrup, ali kao sto kazem to je licna stvar a o prednostima i manama i jednih i drugih mozemo pisati danima.

I kao sto rekoh ne znam sta je projektni zadatak pa ne bi dalje komentarisao.

Sto se tice savijanja lima, mislim da ti za duplo knikovanu formu, ako je dobro isprojektovana povrsina, ne treba nikakva presa.

Pozdrav

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju