E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Gradnja HOUSEBOAT-a
StevaB.:
Ovi "PIMI" pontoni su thumbup odlicni.Sad ste me bacili u razmisljanje svidja mi se sto je ispunjen stiroporom,ovo je bolja opcija nego oni suplji sa vise komora.
broker975fx:
Evo ti stara tema http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,5616.0.html
Inače moram priznati da i meni zvuče dobro ti sendvič paneli za nadgrađe, čak i varijanta spajanja nekoliko kontenera, sad ih rade čak i u više dimenzija a spajaju ih kao lego kockice, mada i to kad preračunaš nije baš jeftino
maverick:
Kod mene se paneli mogu kupiti ispod 10 eura kvadrat....a vjecan materijal i nedavno sam bio u kabinašu s takvom kabinom....na ovom suncu...skoro pa ladno unutra...prozori...vrata sve moze iz pvc industrije.......meni se jedino kod ovih plovaka ne svidja sto su ispunjeni zbog prostora koji se u njima moze iskoristiti
oblak:
Svake druge godine sam na granici da pocnem svoj houseboat konacno praviti. To bi po sadasnjim saznanjima bio katamaran dimenzija 3,5 ili 4m sirok a duzina do 10m. Planiram da plovke savijem u "dzipu " na celu duzinu od lima 4mm pa da se dorade samo pramci i krme za vanbrodse motore. Brod treba da izgleda kao taj sa slike, pa me zanima od kog lima da ga radim, kog kavaliteta? takodje planiram varijantu duplo knikovanog dna plovaka. Sta mislite o tome? Ja pratio neke strane forume i kao to je najbolja varijanta za reku. Mislio sam da uposlim Iku al on zbog zdravstvenog stanja nije u mogucnosti pa ne znam ni koga bih angazovao. Neke sam majstore vec kontaktirao al cene koje sam dobio za ruke su strasne( preko 10000eura za mesec dana posla)
oblak:
Ovo je resenje pogona koji preferiram samo ne tolike snage, mozda dve 25 ks
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju