E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Gradnja HOUSEBOAT-a
Kapetan:
kako cuh .... sve te plasticne cevi se krive na 3-4 metra pa treba dosta ojacanja ... a nosivost i nije neka...
mada u svakom slucaju deluje primamljivo ... katamaranima treba jako malo snage da se pokrenu , ali opet ostaje problem vetra ...
popeye:
@oblak, meni se ovaj dosada najvise svidja. Izgleda brate kao pravi brod. Sa druge strane, zadrzava formu
"houseboat-a", a to je cilj. I dalje mozes da ga opremis sa kucnim namestajem, sto je osim komfora dosta jeftinije.
Veliki raspon u budzetu.
broker975fx:
--- Citat: Kapetan 28, 09, 2013, 15:56:57 posle podne ---kako cuh .... sve te plasticne cevi se krive na 3-4 metra pa treba dosta ojacanja ... a nosivost i nije neka...
mada u svakom slucaju deluje primamljivo ... katamaranima treba jako malo snage da se pokrenu , ali opet ostaje problem vetra ...
--- Kraj citata ---
To za krivljenje je bila prica kao sa ranijim generacijama plastika, ove su kao namenski za nautiku, a sto se tice nosivosti ona zavisi od zapremenine cevki pa vecina graditelja kako bi ustedelo uzme manje cevke pa onda dobijes plovilo nalik stedisi 6589.
To sto kazes problem vetra se ispravlja jacim motorom, pogledaj recimo bocnu liniju guraca a on nema problem sa vetrom, ako budem gradio tako nesto voleo bih barem po pedeset konja na svakom pontonu a sasvim ce me zadovoljiti brzina uz vodu od 10km/h
Darkobp:
Ove godine smo mi kompletno restaurirali ponton i bas smo pravili "studije" koje platicne pontone uzeti (cevi umesto metalnih burica) i pobedio je Pimi iz Beograda
Cevi su mu 1 liga,zaista max profesionalno odradjene sve nase zelje 6589
debljina zida tih cevi je 7mm i izuzetno su cvrste i nema sanse da se uviju ni 1mm, + izrezan je stiropar tacno na taj Fi koliko su cevi u uguran u cevi pre zatvaranja tako da ostanu plovne i ako dodje do proboja thumbup
http://www.pimi.co.rs/pro.php?p=10
broker975fx:
Ja sam na ovo mislio http://www.ghibliplast.co.rs/pontoni-i-marine/pontoni-za-plovne-objekte-katamarane-i-trimarane/
Rade i fi 1600mm kao nosivost tona na metar duzine - nije mi jasno to bas jel to znaci da ako napravim katamaran od 12 metara - nosivost bi bila 24tone
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju