Nautika opšta... > *** Grupa Gradjana Moja Ladja ***

Udruzenje gradjana "Moja ladja"

<< < (8/30) > >>

EIDD:
o usvajanju zakona ima ovde
http://www.drzavnauprava.gov.rs/news/?id=1364

To je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu koja je zvanično i zaduženo za registraciju

detalji o tome na
http://www.drzavnauprava.gov.rs/pages/article.php?id=75
tu ima link ka zakonu, koji kada preuzmete, samo sacuvajte pod "zakon.doc" obavezno dodajte .doc, da bi ste mogli da otvorite zakon, jer neko tamo nije bas bio pazljiv pa kada preuzmete, ne može se lepo otvoriti

Barba:
Dule, svi papiri su zavrseni, LK nisu poslali upravo oni cije su funkcije njima definisane. I tu je sve stalo. Trebalo je proveriti i da li on line skupstina ima pravosnaznu vrednost, ali nista nije radjeno jer se odustalo od te ideje. Vise nisam ni sigran da li da se u to upustamo, jer ako nasi clanovi na to gledaju kao iskljucivo politicki angazman, sta ce tek da pomisle drugi. A u svemu tome, mi sa politikom i drzavom nemamo apsolutno nikakvog dodira. Mozemo da se nadjemo, pa da o svemu ponovo porazgovaramo. Ja imam obaveze 06.09. pa ako ponovo nesto ne iskrsne i bude organizovana ta regatica 05.09. tada mozemo o tome da popricamo i da donesemo neku odluku ili predlog.

Kapetan:
pa mozda je vreme da se krene da se radi nesto ...

ima dosta stvari koje bi mogli da potegnemo ...

-porez
-cena goriva
-ekologija
-ribokradja
-uslovi za razvoj nautike

EIDD:
da bi organizacija tj. Udruženje građana radilo, trebaju tri stvari:

- da znate šta hoćete da radite
- da imate tim od par ljudi koji znaju šta rade
- da umete na nakuptie sredstva

jeste grub opis u stilu "Milioner u tri koraka" ali to je to.

Treba da razvijete diskusiju, šta ćete sa tim, koje aktivnosti želite da preduzmete, koji su ciljevi organizacije - tek onda ćete znati kakvi ljudi vam trebaju i kod koga ćete da tražite sredstva.

Udruženje građana ima funkciju da se bavi i rešava neki problem, ili da unapredi postojeće stanje, a država samo treba da ima regulacionu ulogu (jer nije dobro da se država meša baš u sve). To jeste na neki način politika, ali u onom smislu da donese dobrobit zajednici.

Druga stvar: treba imati na umu naše naravi... 

Kapetan:

--- Citat: Dule  27, 08, 2009, 15:43:43 posle podne --- mozda mozemo da izdejstvujemo da se napravi gradska marina gde bi svi oni koji nemaju gde da cuvaju brodice mogli da ih smeste u z simbolicnu nadoknadu....

--- Kraj citata ---

:good:

tu bi moglo da prodje ona fora kao za cenu drzavnog obdanista prosek plata clanova domacinstva ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju