E, ovako treba... > Yamaha
Yamaha 25 autolube
Bakara:
Dule 114
Hvala ti na pozivu, hteo sam da dodjem i u sad u subotu, ali nema sanse...Voleo bih uzivo da vidim kako to ide svakako!
Ako je tvoja Yamaha ona na Markovom gliseru, video sam snimke kod njega na FB, radi kao sat i ide odlicno thumbup
Razmisljao sam ja i o tvojoj Yamahi, ali mi mnogo vise odgovara duga noga, a i do 30 konja imam malo jeftiniju registraciju.
Bitno je i ovo sto Dule kaze, tezina, jer se kod mene vb motor nalazi na kraju platforme, i pomera teziste camca znacajno. Mislim da je u ovom slucaju kao kod mene, gde je izvadjen brodski motor, najbitnije nekako nadomestiti taj obrtni moment koji je imao dizel. Ako je najmanji dizel koji je isao na Albin 25 bio od 18 konja, mislim da je ekvivalent tome donekle, vanbrodski od 25hp. Brzinu cu dobiti sa 25 konja sigurno, ali obrtni moment ne moze da se poredi sa dizelom priblizne snage, i zbog velicine i pozicije elise na dizelu, a i zbog same konstrukcije dizel motora.
DuleN:
Bakara,
Da to je taj motor, koji je na Markovom camcu. Motor je sa kratkom nogom, ali Marko je razgovarao sa Igorom iz Futoga i ispade da nije problem da se ta noga zameni dugom nogom ( javi se Marku, on ce ti bolje objasniti sta su pricali i kolko sta kosta...).
Ti iskoristi priliku dok je taj camac na vodi i probaj, bez obaveze da kupujes motor, cisto da ti bude malo jasnije kako i sta... Ja uvek volim sam da se uverim, nego da slusam te price rekla kazala...
Zoran T:
9.9 Ht u menjacu otprilike 1/2,9 sto radi yamaha je sasvim dobra stvar za vece otpore bez nekih zahteva za brzinu a sa svojih 220ccm je mali potrosac...po meni mana je sto ne mozes promenom propelera da malo poboljsas plovidbu...
Kod 15 ks imas (recimo honda)350ccm i realno imas puno jaci motor (maltene duplo) nesto vece potrosnje sa prenosom 1/2.08 gde mozes promenom propelera dobiti i na brzini...razlika u registraciji 9.9 ili 15 je oko 7-8000 din pa u opciji ht 9.9 drzava te donira sa 50lit goriva svake godine...i tako mozes udarati glavom u zid do daljnjeg...oba ce da ti sluze jedan na racun prenosa a drugi na racun radne zapremine i jedan i drugi motor odgvarace puno bolje nego 2t a 25ks...
Bakara:
Pa da, sad je jasnije. Ja sam hteo da dobijem malo na brzini, a da mi pritom ostane dosta gasa za neke situacije. Sa 25hp u 2t jedino ne bih baš bio ekonomičan. Ovo sto poredis 9.9ht sa obicnom od 15 konja, ako bih u mom slucaju sa 9.9ht izgubio max 1-2kmh na krajnjoj brzini, a imao veci potisak, onda je 9.9ht logicniji izbor.
Zoran T:
Albin je odlicno i plovno korito i "izvlacit" ce te iz situacija na racun plovnosti...nije to metalni tabanas...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju