E, ovako treba... > Brodski motori
Marinizacija mercedes dizel motora - pitanja
Kapetan:
--- Citat: ladjaVlajko 13, 07, 2011, 21:02:49 posle podne ---Nadam se da će se uključiti neko sa više praktičnog iskustva ali meni se čini da nešto tu nije baš u redu ... brod od 3 tone sa motorom od 100 konja da ide samo 14 km/h ? ? ? ? :sajkaca:
Trebalo bi da može da ide daleko brže.
--- Kraj citata ---
sve je do korita.. meni je Che (1,5 tona) sa 50 konja na full gasu isao oko 12 km na sat ... a sa 15 konja oko 9 na sat... 100 konja da sam stavio isao bih oko 14...
wedzi:
hvala na odgovorima ljudi jasno mi je šta ću postić ako ugradim takav motor u ovom brodu originalan motor je bio Chevy benzinac 6 cilindara preko 5000 ccm ali na karburator koji je prepravljan i stalno prelivao gorivo.Mislio sam da ću ugradnjom sadašnjeg motora smanjiti potrošnju ali da neću tako drastično izgubiti brzinu,zato sam razmišljao o ugradnji CDI motora.Brod je plitkog korita i mislim da je problem prenos na z nogu koji je 2:1 čini mi se.Valjao bi mi vaš predlog šta je najbolje u mom slučaju?evo i slike broda
SALE NB:
Wedzi, ti imaš gliser, i tu ubacivanje takvog motora itekako ima smisla!
Jasno je da sa sadašnjim 300 D ne možeš da glisiraš. Taj motor nema ni dovoljno konja, ni dovoljno obrtaja!
320 CDI je odlično rešenje, što se snage i ostalih karakteristika tiče, ali dok ti srede elektroniku - rodićeš dve mečke! :taunt:
Možda vredi razmisliti o starom 2.5 TDI motoru, može se izvući max. 160ks, ali ima mnogo manje elektronike.
wedzi:
ljudi hvala za sve odgovore dali ste mi pravu sliku šta ću dalje
Kapetan:
muke prijatelju kako god da okrenes :)
i meni se cini da se radi o gliseru tako da zaboravis gornju pricu o deplasmancima ...pokusaj da provalis koji je motor bio orginalno u tom camcu i nadji neki priblizni... e sad sto se tice ovog cdi-a si hteo da stavis uzmi u obzir da ce svi majstori da te deru na odrzavanju tog motora...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju