E, ovako treba... > Kuće za odmor, vikendice ...

Pontoni za kavezni uzgoj sarana

<< < (5/7) > >>

njegos68:

--- Citat: Dule  03, 10, 2011, 12:34:09 posle podne ---Pošto nema njiva nema potreba ni da kuće budu tu.  :) . Onda bi bilo još jedno pusto mesto više. Stanovništvo .... trbuhom zakruhom.
Mislim da i gajenje riba spada u poljoprivredu.
Seljak koji nema njivu a može da gaji ribu treba to i da radi. Bolje to nego još jedan socijalni slučaj u gradu.
Kavezi mogu da se pomeraju i tako djubri ravnomerno cela površina.
Nešto ne vidim da Ečka smrdi, ili Mika alas. A stotine tona šarana gaje. Istina, nije kavezni uzgoj ali je populacija sigurno maksimalno brojna inače nebi bilo isplativo.
Krojači nase sudbine su dokazali da nemaju sluha. Po stoti put.
Da su svakom ribaru omogućili par kaveza i mesto... svi bi bili zadovoljni. Reke bi bile pune riba kapitalaca, pecaroši sretni a ribari ne bi mogli da kukaju kako nemaju od čega da žive.
A mi bi za božić kupovali domaćeg šarana a ne kineskog soma.

--- Kraj citata ---
Pa Dule,Tebi za informaciju,tu ribu ne uzgajaju seljaci,nego Novokompovani bogatuni ,koji crpe svoju moć i novac i ANb-a... Nemam ja ništa protiv uzgoja šarana na taj način ali ne na takvim mjestima,u nacionalnim parkovima..  :nono: A Karuč je selo koje je bilo skoro potpuno iseljeno..E sad je najviše napadnuto divljom gradnjom..  :suicide: a ne grade seljaci nego ..   :police:

fisherman:
Moj komsija ima kavez ispred splava.... 

Kad mu dodju gosti on izvadi sarance i odmah na rostilj :)

Gigo ako mogu neke dimenzije ovog kaveza ...  i malo o hranjenju

Kapetan:
da malo osvezimo temu ...

LSI:
Kapetan će se verovatno setiti da sam pre dosta vremena pokazao interesovanje za ovakvim uzgojem jer mi se učinilo da bi to mogla biti dobra stvar za malu grupu ljudi spremnih da ulože neke pare i mnogo rada ali da rezultat bude proizvodnja zdravih, kvalitetnih šarana.

Medjutim, već tada je bila doneta odluka o zabrani gajenja u kavezima.

Nekom ne odgovora da se u Srbiji proizvodi zdrava hrana i da na tome Srbija ostvaruje solidan prihod.

Kapetan:
LSI izbori su iza coska... politiku tamo .. zemlja je pod okupacijom i tu nista ne mozemo ....

Ovo je daleko od zdrave ribe, jer je sistem kanala DTD jako zagadjen ... Ali ovaj sistem glat moze na Savu, Drinu i na mnogo druge reke... Ostavio sam klip zbog sistema koji je koliko se vidi uspesan ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju