E, ovako treba... > Domaća proizvodnja
Domaca proizvodnja DANUBIUS
Terca:
Ne svađajte se ljudi, bez potrebe...
Nego, ima li Brodomonter svoju lađu, pa da je voza tamo-ovamo, napravio svojim rukama, za svoje pare? Ako je ima, dajte da vidimo šta je reprezentativno, šta je optimalno...
A ako je nema, onda je ova tema kao kad se svađaju švaler i ginekolog,ko bolje poznaje onu stvar...
IKA:
--- Citat: brodomonter 25, 09, 2010, 22:16:15 posle podne ---@Odisej:Ti si,ocigledno jos jedan moj kolega,ili bar potencijalni,pa ti je dobra reklama da se pokazes kao strucnjak-kriticar.To je osnova ove tvoje pripovetke.
Nije moja NOVOSADJANKA 800 moj jedini camac,a radio sam ga,pre 10 g.Svakako da sam se vozio na svom camcu,vozio sam se,ako ces verovati ,na svakom.Prvo probna voznja,pa pare.Na probnoj voznji jedan od glavnih testova je pun gas,pa nagli zaokret.Ako se ne naginje puno,dobar je.Prvi vlasnik Zvonko zubar drzao ga je svih ovih godina u marini "4.juli"u Zemunu.Kad je stiga prvi put na vez,mnogi su ga ubedjivali da to korito nije za Dunav,da moze da se prevrne,da on ne zna kako Dunav moze biti opasan..itd.Rekao je;Äko je tako,gde je Dunav najopasniji?"Rekli su:Ïspod pancevackog mosta! (Övo mi je on licno ispricao).Sacekao je da bude bas zestoka kosava,otplovio ispod pancevackog mosta,vratio se u marinu i saopstio "prijateljima"da ipak moze da prlovi ovom ladjom.Tada su mu deca bila mala,a on je skoro svaki vkend bio sa porodicom na svom camcu.Ziv je i zdrav Zvonko.hvala Bogu,pa da ga zovemo da svedoci.Taj novi vlasnik,zar je toliko naivan da baci 12.000.-E a da ne pogleda dobro robu,ili da se ne raspita?
Nemam nista protiv da ti popravljas i prepravljas moje camce.Samo napred,uzimaj pare!
Sole nije najbolji,valjda si hteo da kazes da si ispekao zanat kod najboljeg,pa si i ti sad najbolji.
--- Kraj citata ---
:dance: :dance:;čist promašaj-- niti sam kolega niti ću biti ,niti razmišljam da se bavim tim poslom,dakle niti vama niti nekom drugom brodomonteru mogu biti konkurencija.Situacija u životu me navela da radim sa, i kod Šoleta, a ja niti sam sada niti ću biti najbolji jer tome nisam i nikada neću težiti,tu se vi i ja očito razlikujemo,vi želite i mislite da ste najbolji ja ne.Zbog toga sam se i uključio u ovu temu, jer kad neko o sebi ima tako dobro mišljenje onda bi bio red da to i pokaže.
Moja malenkost vama i dalje persira jer vas nisam upoznao dok vaša oštrina pokazuje da vam neprija kritika vaših radova(što nebi trebalo da je odlika velikih)
Na žalost ,rekao sam da naivnost mog prijatelja nema granica , stoga kao čovek ovog morala nisam u stanju da mu uzmem ni dinara za intervenciju ali bih bio prijatno iznenadjen kada bi jedan proizvodjač u srbiji uradio ono što je nedavno tojota uradila(povukla sva vozila odredjenog modela da bi ispravila grešku) normalno da je bila šala da ću zaraditi na prepravci vašeg brodića.
Recite mi odkud toliki otpor da se provozate ovim čamcem i vidite o čemu pričam.Jeli to verovanje u vašu bezgrešnost ili je nešto drugo u pitanju.
brodomonter:
@Odisej:Ja ovde samo hvalim SVOJU ROBU,jer hocu da je prodam,zato sam ovde.Kad neko,kao ti,ili bilo ko, kaze:"Ma,nije bas tako kao sto izgleda,nista to ne valja..."ja onda moram da vicem jos jace!I dalje da hvalim svoju robu,ne sebe.
Uhvatio si se tog camca koji sam radio pre tacno DESET godina i sad kao da idem da ga prepravljam,kod novog vlasnika!Sta ti to znaci?Taj camac je godinama bio najlepsi pravljeni metalni camac u marini"4.juli"u Zemunu,bio je uocljiv svojim izgledom medju nekih 500 plovila.Zvonko je bio ponosan na njega i NIKAD nije dao ni jednu primedbu,a bio je na njemu sa svojom porodicom u svakom slobodnom trenutku.
Naravno,to verovatno nije i moj najbolji camac sto se tice korita,mogao je biti siri,ovaj je 8 x 2,6 sada na tu duzinu radim B=2,9 m,kao mere FISHERMANA 800 npr.Kazem ti,covece,prepravljaj ga ,popravljaj,ne treba ti moja saglasnost,Radi,proslavi se!
Ja vec zadnje 2-3 godine forsiram modele ZEMUNKA 700 od 7,0 x 2,5 m I ZEMUNKA 900 od 9,0 x 3,0 m.Z-700 je poslao foto Dzoni,gore je .
brodomonter:
@Dule,ja nisam sveznalica i ne poznajem tu oblast.Raspitacu se kod boljih znalaca, znam dosta ljudi ozbiljnih iz struke.Jednog dobrog elektroinzenjera,jednog brodogradjevnog i Branka Bulovana,VKV brodskog mehanicara.Ja,isto, cesto pitam i neke stvari koje znam,a nisam siguran,a kamoli ono sto ne znam.Mudar je takav rezon,a kod nas bas redak.Camdzije srpske su najvece sveznalice.Bez konkurencije.
Taj tvoj pogon nisam nikad video ni u literaturi,niti po casopisima koje decenijama pratim.To nije klasicni hibridni pogon,koji poznajem samo kao princip rada,vec baterijski.Nemoj mi zameriti,ali ja u to ne verujem kao nacin plovidbe na duze rute,niti u smislu trajnosti.Koji proizvodjac svetski to ugradjuje?Nije mi poznato.E,sad, nece te,nadam se ovo naljutiti.Pogotovo sto si u to vec ulozio dosta truda i novca.
Taj tvoj gliser od 10 m je projektovan za jake motore,treba velika energija da se to izgura,da izglisira i baterije to ne mogu da izdrze na duzi rok.Rekao sam da mi to lici na perpetuum mobile,jer tu potrebnu energiju ne moze da zameni agregat drasticno manje snage od motora koji su predvidjeni,a izvadjeni.Moze,verovatno samo laganica.
U svakom slucaju,pitacemo nekog pametnijeg,ili obrazovanijeg,ili iskusnijeg.Zvacu vec sutra,pa ti preneti strucno misljenje,a gledacu da ih zamolim za direktan razgovor sa tobom.Moja skepsa nemoj da te obeshrabri.
IKA:
--- Citat: odisej 23, 09, 2010, 20:57:02 posle podne ---
--- Citat: brodomonter 23, 09, 2010, 15:50:17 posle podne ---Evo odnosa crteza i izvedbe.
--- Kraj citata ---
Svojim radom se ponosite koliko hoćete , ali ako i dalje pravite ovaj model po istom projektu onda to pokazuje vašu stručnost u najboljem svetlu.
--- Kraj citata ---
prvi post kojim sam se uključio u ovu temu. Dakle --ako i dalje pravite ovaj model.....
Dule u pravu si .
Pokojni ujak me dok sam bio mali naučio brzalici koju i dan danas volim
Zašto vi , koji ste ti , meni koji sam vi , kažete ti , kada ja koji sam vi vama koji ste ti kažem vi :good: :drinks:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju