E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

Naperi i ostale vodene prepreke u bližem ili daljem komšiluku

<< < (3/3)

broker975fx:
Sad sam gledao u perine elektronske mape i nisam našao ovaj naper. Usput o njemu je pisao i Moma Stošić na onom forumu u nekoj temi o Velikom ratnom ostrvu. Jel tu zaista ima neka prepreka ili je nekad bila.

broker975fx:
Ljudi obratite pažnju na plovidbu oko Konjskog ostrva sada po ovom vodostaju. Juče sam udario u nešto čega nema u Perinoj karti. Najverovatnije je kamena regulacija sa početka teme mada su meni rekli da je bliže špicu ostrva. Tuda  sam hiljadu puta prošao ali juče po ovom vodostaju dubina sa 2 m raste na 0.5 a onda opet 2m. Obratite pažnju.

deda:
A sto ides tuda?!Druga strana jeste plitka ali je dubina konstantna!

espresso:

--- Citat: broker975fx  13, 09, 2011, 08:14:30 pre podne ---Ljudi obratite pažnju na plovidbu oko Konjskog ostrva sada po ovom vodostaju. Juče sam udario u nešto čega nema u Perinoj karti. Najverovatnije je kamena regulacija sa početka teme mada su meni rekli da je bliže špicu ostrva. Tuda  sam hiljadu puta prošao ali juče po ovom vodostaju dubina sa 2 m raste na 0.5 a onda opet 2m. Obratite pažnju.

--- Kraj citata ---

moguce je da si zakacio neko ukopano bure ili donji deo necije bove. na taj kamen odnosno stenu ispred konjskog ostrva upozorili su me momci sa marine Nautec. nekoliko ljudi se u poslednjih nedelju dana sa gliserima zakacilo za taj kamen i koliko sam shvatio iz price on se zaista nalazi nekih 60tak metara od gornjeg spica ostrva u smeru jahting kluba kej.
prilikom plovidbe po ovako niskom vodostaju treba se nizvodno od marine hrabro srce drzati sredine i pratiti krivinu ratnog ostrva, barem ja tako radim. dubina jeste mala ali sam nekoliko puta sonarom polako i pazljivo prosao u oba pravca i dno je cisto. sa spustenim z nogama ja gazim oko 90cm.

broker975fx:
Evo slike gde se naper otprilike nalazi, sliku je postavio Joja ali bi trebalo svi da je vide. Svakog dana čujem da se neko nasadi. Zanimljivo je da se ne vidi mreškanje vode i sl. Dubina pristojnih 2 m a onda tras, naper nije ucrtan u Perine karte i to bi trebalo da se promeni

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju