E, ovako treba... > Tehnike i saveti...
Naperi i ostale vodene prepreke u bližem ili daljem komšiluku
broker975fx:
Bilo bi dobro da ovde napravimo spisak opasnih mesta za plovidbu gde bi trebalo obratiti posebnu pažnju, kao što su naperi oko Slankamena i slična mesta. Juče sam npr čuo za naper za koji nisam ni znao da postoji u komšiluku na gornjem špicu Konjskog ostrva ili malog ostrva iznad hotela Jugoslavije. Ovaj naper štiti ovo ostvce a kao do sada je odgovorno za masu nasukavanja i oštećenja raznih brodova i brodića međutim nikako da mi objasne gde se tačno nalazi u odnosu na splavove. Gledam sada na mapi i to je sigurno ovaj na oko 1171 km u dunavcu ali ne vidim baš tačno gde je. Takođe ako imate neka slična mesta mogli bi ih ovde okačiti.
espresso:
ovih podvodnih struktura ima jako puno. i na Savi i na Dunavu. zato je dobro na camcu imati neki GPS sa kartom SCG Route. u njoj su ucrtani svi ovi objekti i jos sto sta. drugo resenje su atlasi Save i Dunava pa da na njima obelezis mesta gde se nalaze potencijalne opasnosti. kako bilo to moras imati na camcu.
skipper:
Nije loše napraviti na jednom mestu, nekakvu galeriju sa ovakvim mestima, ali kao što kaže espresso, SCG Route, je dosta, dosta tačna. Ja sam jesenas prešao Savu od BGD, do ušća Drine, sa naravno SCG Routom, i mogu vam reći da mi nije bilo nje, bilo bi veoma čupavo.
Još jednom naš Drug Pera i Garmin su sjajno odradili posao.
deda:
--- Citat: skipper 27, 04, 2009, 14:47:08 posle podne ---Nije loše napraviti na jednom mestu, nekakvu galeriju sa ovakvim mestima, ali kao što kaže espresso, SCG Route, je dosta, dosta tačna. Ja sam jesenas prešao Savu od BGD, do ušća Drine, sa naravno SCG Routom, i mogu vam reći da mi nije bilo nje, bilo bi veoma čupavo.
Još jednom naš Drug Pera i Garmin su sjajno odradili posao.
--- Kraj citata ---
Druze,koliko si putovao do Drine? :)
skipper:
Putovao sam dva dana. Na putu su mi se javljalji razni navigatori, i govorili kuda da idem, da na kraju i pored SCG Routa, nisam znao kuda da idem. Bio je kraj oktobra, a u Šabac sam stigao kad je već pao mrak. Toga dana na Savi je bio nenormalno nizak vodostaj, da smo na 72 pl.km i na 82 kod Velike Grabovačke ade, gledali dno Save. A brate i mnogo krivina ima. Sutra dan od Šabca do Drine, pesma.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju