E, ovako treba... > Plovila

Skadarsko jezero - patrolni čamac

<< < (6/10) > >>

rendžer:
Ma, jet varijanta je definitivno najbolje resenje za nase uslove. Samo je dilema da li cetvorotaktni ili dvotaktni...
I na ovakvo plovilo nista ne treba jace od 50KS, samo sto jet motori rade sa nekih 30% manje snage nego njihovi vrsnici u standardnoj varijanti, pa bi valjalo nesto malo jace..

A plovila, Njegose, nema preko ovoga. Ima pravo kolega forumas sto je gore iznio podatak: "Ipak je ono 1,8m siroko!" Bio bi to zmaj.. Inace, znas li sta ce ti najiskusniji lovocuvari, krivolovci, sverceri koji su milion puta preplovili to jezero reci? "Daj ti meni DOBAR limenjak i ne boj se za mene!"
Btw, nasa sadasnja plovila imaju duboko V korito, pa se opet grozno ponasaju na jacim talasima. Da li zbog toga sto nemaju duzine ili zato sto su sjednice isuvise visoko postavljene, pa je clanovima patrole uzasan osjecaj kada se barka probija kroz talase i zbog izrazene kobilice klati snazno lijevo-desno, ne znam.. ali ce biti da svi ti faktori zajedno cine da su plovila jednostavno uzas...

njegos68:

--- Citat: rendžer  23, 06, 2011, 22:55:44 posle podne ---Ma, jet varijanta je definitivno najbolje resenje za nase uslove. Samo je dilema da li cetvorotaktni ili dvotaktni...
I na ovakvo plovilo nista ne treba jace od 50KS, samo sto jet motori rade sa nekih 30% manje snage nego njihovi vrsnici u standardnoj varijanti, pa bi valjalo nesto malo jace..

A plovila, Njegose, nema preko ovoga. Ima pravo kolega forumas sto je gore iznio podatak: "Ipak je ono 1,8m siroko!" Bio bi to zmaj.. Inace, znas li sta ce ti najiskusniji lovocuvari, krivolovci, sverceri koji su milion puta preplovili to jezero reci? "Daj ti meni DOBAR limenjak i ne boj se za mene!"
Btw, nasa sadasnja plovila imaju duboko V korito, pa se opet grozno ponasaju na jacim talasima. Da li zbog toga sto nemaju duzine ili zato sto su sjednice isuvise visoko postavljene, pa je clanovima patrole uzasan osjecaj kada se barka probija kroz talase i zbog izrazene kobilice klati snazno lijevo-desno, ne znam.. ali ce biti da svi ti faktori zajedno cine da su plovila jednostavno uzas...

--- Kraj citata ---
Dobro dodjosmo do zaključka da je jet pogon najbolji  i dvotaktni motor...tu se nameće Evinrude e-tec kao vrhunski motor! E sad on traži održavanje,,ko će to da SERVISIRA? U Crnoj Gori NIKO!

rendžer:
Istina ziva! :D
Mada, svakako, koji god motor uzeo i koliko god ga odrzavao, on u nasoj sluzbi vise od 3-5 godina ne moze da izdrzi. ;)

njegos68:

--- Citat: rendžer  23, 06, 2011, 23:05:50 posle podne ---Istina ziva! :D
Mada, svakako, koji god motor uzeo i koliko god ga odrzavao, on u nasoj sluzbi vise od 3-5 godina ne moze da izdrzi. ;)

--- Kraj citata ---
Pa tako je sa svim službenim vozilima a ti motori su za vas službena vozila... :slow_en: od mnogo očeva kilava djeca...voze ih više osoba svaki na svoj način.. dosta puta pun gas...i ne čuvaju se kao što bi svoja čuvali a treba jer oni čuvaju glavu na jezeru... e sad neznam koliko su sati dnevno u pogonu ti motori?Ja sam u junu jedno deset put špartao jezerom gliserom,od Plavnice do Ckla,Murića ,pa do Kamenika,Rijeke Crnojevića...nijesam vas primijetio...znam da je gorivo skupo ali...  :stop:

SALE NB:
Mislim da će vam e-tec trajati malkice duže od 5 godina!
Ti motori su fabrički predviđeni da se servisiraju na svakih 300 sati (ili svake 3 godine).
To znači 3-5 servisa manje nego za neki 4t motor.

Uzgred, pa zar misliš da tvoje srpske kolege bolje čuvaju svoje službene motore?!
A beogradski serviser za Evinrude je ....... ma ne znam kako da opišem taj nivo "profesionalnosti" i "stručnosti" :diablo: :suicide:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju