Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!
zdravo svima!
njegos68:
--- Citat: HOGAR 17, 06, 2011, 20:52:34 posle podne ---Pozdrav rendzeru,odje Beograd :lol: Sto se plovila za vase potrebe tice,ja mislim da je najbolja varijanta camac koji voze panduri i rendzeri na Floridi i oko nju orleansa,iste voze i lovci i krivolovci :lol:.Camac sa velikom elisom u resetki na krmi,a upravlja se palicama,ravno dno,ide i po mokroj zemlji,ma cudo jedno,sigurno znas o cemu pricam.Bilo je nekih pokusaja u domacoj radinosti,ako neko zna sa foruma pomagajte :scare: Skadarsko je skoro takve konfiguracije,pa po meni,prekrsioci ne bi imali nikakve sanse da uteknu :drinks:s
--- Kraj citata ---
E moj Hogare.. :sorry: Nisu na Skadarskom jezeru problem brzi čamci i slično... problem je mnogo dublji i kompleksniji...Svi ti krivolovci uglavnom nemaju brze čamce,uglavnom drveni čunovi...ove zime ih je dosta oduzet u krivolovu ,što pozdravljam.. Vjeruj da svako veče po jezeru ,,ordinira "po dvadesetak agregata i tako iz dana u dan... pa lampe u prpor(mrijest krapa),pa nagon,pa svakakva čuda.. ima desetak ekipa koji svaki dan idu u krivolov kao na posao....uništi se sve živo.. Prošle godine je jedna ekipa izvadila za jednu noć 10 tona šarana.. :suicide: Da sjeverna strana jezera nije obraslajezerskim biljem i rastinjem,brzo nebi bilo ni ,,kore" od ribe..a već je blizu da ribe ima neuporedivo manje nego prije....Da su čamci problem to bi se dalo lako riješiti...problem je dubok injegovo rješavanje mora biti bolno i brzo ako se misli sačuvati barem nešto... :wild: ps. LSI izvini :taunt:
zorter:
--- Citat: HOGAR 17, 06, 2011, 20:52:34 posle podne ---Pozdrav rendzeru,odje Beograd :lol: Sto se plovila za vase potrebe tice,ja mislim da je najbolja varijanta camac koji voze panduri i rendzeri na Floridi i oko nju orleansa,iste voze i lovci i krivolovci :lol: .Camac sa velikom elisom u resetki na krmi,a upravlja se palicama,ravno dno,ide i po mokroj zemlji,ma cudo jedno,sigurno znas o cemu pricam.Bilo je nekih pokusaja u domacoj radinosti,ako neko zna sa foruma pomagajte :scare: Skadarsko je skoro takve konfiguracije,pa po meni,prekrsioci ne bi imali nikakve sanse da uteknu :drinks:
--- Kraj citata ---
Mislis na ovo?
http://www.youtube.com/watch?v=oVkaHOZGcBc&feature=player_embedded#at=67
marke:
Pozdrav evo boljeg resenja pogledajte ovo cudo.
:good: :drinks: :police:
njegos68:
Aman ljudi,nije problem u tehnici nego u ljudima i navikama...a ovi čamci bi bili neupotrebljivi u našim uslovima.. najveći krivolov se dešava od januara do marta kad se krap mrijesti... tada se jezero izlije po livadama i krap se mrijesti u plićacima kad sunce ugrije vodu...e sad sve te livade su ogradjene prirodnim plotovima ,vrbama ,topoloma ,tako da bi svaki takav čamac zavrsio na nekoj vrbi... :dance: a krivolovci idu sa drvenim uskim čunovima koji se lako probijaju i uglavnom ne koriste pente nego na veslo.. pogledajte na gugl eartu sjevernu stranu jezera i sve će vam biti jasno... Rendzer dobro zna o čemu pričam... kad neko bude u tom periodu letio iz Beograda za Podgoricu,avion pravi prije slijetanja krug nad jezerom,nek obrati kako je naše jezero osvijetljeno kao velegrad... stotine ,a možda i više plinskih lampi u krivolovu... uf odužih ga.. :lula:
Профа:
Добро дошао.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju