Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Predlozi-Negotin-Beograd- kopnom.Gde stati,,šta posetiti
Arsa:
Odmah ispred motela je i pristan dovoljan za razna plovila naših forumaša. I za pecanje tu ima lepih mesta, pa ko voli neka izvoli.
Arsa:
Iz Kostolca smo brzo došli do Rama gde smo, za malo zakasnili na skelu pa smo morali da sačekamo nešto više od dva sata do sledećeg polaska. Nismo se dali nervirati (dosta je bilo), Veca je imala priliku da u hladu pročita novine a ja sam na brzinu nahvatao nešto kedera i probao da prevarim nekog smuđarka. Međutim, smuđevi su me totalno ignorisali.
Vreme je proletelo i mi se nađosmo na skeli. Tu smo upoznali simpatičnog Holanđanina koji je biciklom, sam išao do Crnog mora i upravo se vraćao kući. Na put je krenuo 08. maja. Čovek je osobenjak. Svake godine koristi odmor od 12 nedelja i ide na slične ture biciklom. Moguće je da to može da radi zato što je zakleti neženja (ali nema ništa protiv njih u krevetu). Njegova parola je Nema žene, nema plakanja. Možda je i u pravu. :) Tek slikali smo se na skeli za uspomenu. Slika ostaje nama i Vama pošto je on apsolutni protivnik tehnike nema mobilni, MP3, 4, I-pod, kompjuter, niti bilo šta drugo osim karte i bicikle.
Arsa:
Karta za prelazak Dunava skelom košta 1000 dinara po automobilu, bez obzira na broj putnika.
Skela iz Rama od juna do avgusta, polazi u 6, 9, 12, 15, i 17,00 sati.
Iz Banatske Palanke, skela polazi u 7, 10, 13, 16 i 19,00 sati.
Na Banatskoj strani dočekali su nas momci koji su plivali baš na mestu gde skela treba da pristane. No brzo su se pomerili i eto nas na "prekoj" strani.
Arsa:
Idući od Banatske Palanke prema našem odredištu, vidimo da s one strane Dunava ima takođe, dosta palanki. Videli smo putokaz za Crvenu Palanku, ali nismo otišli tamo već u Belu Palanku. U Beloj Palanci smo samo natankovali gorivo, obišli najveće od svih belopalanačkih jezera i vratili se na, po mnogima naj uređenije jezero koje ima ostrvce na sredini.
Ostrvo koje je zaposeo i uredio SUR Jezero, zaista lepo izgleda. U ostalom slike će više reči.
Ležaljke se izdaju po ceni od 200 dinara dnevno.
Cena hrane i pića u restoranu su čini mi se da je podnošljiva. Za riblju čorbu i jela sa roštilja nemam primedbi ni na kvalitet ni na kvantitet. Naprotiv...
E sada ima i Ali. Ono na šta ukazujemo kao loše to je WC koji je praktično podignut iznad septičke jame na kojoj su napravljene dve rupe za naše, da kažem olakšavanje. Higijena u tim prostorijama je gora od istih prostorija u auto kampu LJubičevac.
Druga stvar koja nam se nije svidela jeste kvalitet vode u jezeru. Naime, dok se kupate, vidite da je voda svuda nekako muljevita, po njoj stalno lebdi neka tinja i druga prljavština tako da osećaj baš i nije prijatan. Kao da smo se kupali u malo sređenijoj bari. Bar u delu jezera gde smo mi boravili nismo uočili tuševe gde bi mogli da se isperemo posle kupanja u vodi navedenog kvaliteta.
Arsa:
I ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju