Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Predlozi-Negotin-Beograd- kopnom.Gde stati,,šta posetiti
Arsa:
Put do Srebrnog jezera vodi baš kroz Golubačku tvrđavu. Naravno da smo planirali da se tu malo zadržimo i osvežimo u nekom od restorana... U jednom od izveštaja, mislim da se radilo o putu brodom do Đerdapa, Kapetan je naveo da su se usidrili i boravili u restoranu pored ove tvrđave. Ako se dobro sećam, bile su tu nakačene i slike sa zidina iste. Alii... NEMA. :lol:
Pored tvrđave, osim table na kojoj su na srpskom i engleskom daju osnovni podaci o tvrđavi, ne postoji ništa više. Restorani koji su bili u blizini, zatvoreni su, Ako je u barakama i bilo nešto gde bi turisti mogli da kupe neki suvenir, dobiju više informacija o ovom mestu, sada to ne funkcioniše. Naime, sve je zatvoreno.
Razgledanje tvrđave je priča za sebe. Prepušteni ste sami sebi, a sve što radite radite na svoj rizik. Rizik je, bogami popriličan pa nismo želeli da se kozijom stazom penjemo do gornjih zidina. Tek evo nekoliko sličica ove tvrđave koja bi u nekoj drugoj zemlji bila pretvorena u pravu turističku atrakciju. Ovako... Šta je, tu je. :on_the_quiet:
Arsa:
Ono što turistima ostaje, jeste da se dive pogledu na tvrđavu i na Dunav koji ovde zaista fascinantno izgleda. Sam put prema Velikom Gradištu, zaista liči na neku magistralu uz more iz vremena naše mladosti.
Meteorolozi su za to po podne predvideli kišu. Prohladni vetar koji je počeo da duva, davao je za pravo prognostičarima. Iz tog razloga preskočismo posetu gradu Golubcu i stuštismo se pravo na Srebrno jezero. E tu su neki i plivkali uprkos vetriću, a neki i nismo. Voda je inače bila topla i prijatna za kupanje. Uz obalu se, malo mutila ali je generalno bila čista. .. A kiša nije pala. :)
Prenoćili smo u hotelu Jezero gde nije bilo mnogo gostiju. Cena noćenja sa doručkom je oko 3 500 dinara za dve osobe. Sobe čiste, uredne, posteljina se blistala. Nismo uzeli pun pansion pošto smo tu samo spavali. Kada se nismo kupali išli smo, što pešice što kolima, do Velikog Gradišta gde smo proveli dosta vremena. U Velikom gradištu sam pokušao da prevarim nekog smuđa noću i rano ujutru ali nisam imao tu čast. Kako sam čuo od kolega ribolovaca, ni drugi se nisu usrećili. :taunt:
Arsa:
Kao što rekoh na jezeru je pirkao prohladni vetar pa su se neki kupali a neki i nismo. Gostiju je generalno, 14. i 15. 06. bilo vrlo malo. Kažu da će sezona početi za desetak dana.
Arsa:
Ugostitelji se pripremaju za taj talas turista. Recimo, restoran Sidro je dosta uložio u proširenje samog restorana uz obalu. Gradi se i prilično velika zgrada, pa je lako moguće da če restoran prerasti u hotel Sidro. Ovde možete iznajmiti bicikle ili male interesantne dvosede za vožnju oko jezera.
Arsa:
Pogled na jezero iz naše sobe izgleda ovako.
Iza brane je Dunav i pristan za brodiće ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju