Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

od Titela do Palanke vodom

<< < (8/10) > >>

Jezerash:

--- Citat: miodragi  01, 06, 2011, 05:59:48 pre podne ---Jezeraš, nemoj da prenagliš. Imamo mi još ideja. Titel-preko je Begej-Klek-pa kanalom DTD do Ban. Palanke. Izbegavaš sva ta zadržavanja, spavanja i šta ti ja znam šta se sve još može desiti. Pozdrav.

--- Kraj citata ---

i ta varijanta je u opticaju, ali kako ću preko brane ?

mada je interesantija ruta preko Dunava zbog lepše prirode...na kanalu bi bila dosadna plovidba ili?

Kapetan:

--- Citat: jezeraš  01, 06, 2011, 09:46:41 pre podne ---i ta varijanta je u opticaju, ali kako ću preko brane ?

--- Kraj citata ---

camac pod misku pa oko brane  :lol: 

salim se, mislim da sve prevodnice rade tako da nije problem da prodjes kroz par prevodnica , nista opasno a interesantno iskustvo... ako ti je frka kroz prevodnicu ispred prve izadji iz camca popricaj sa ljudima u prevodnici da ti objasne sta da radis... manje vise sve se svodi da udjes unutra i privezes camac i kako se voda povlaci prebacujes konopa sa bitve na bitvu ili sve vreme drzis na jednoj bitvi , ali to je u zavisnosti od prevodnice do prevodnice... u svakom slucaju prevodnicari uvek gledaju sta se desava tako da nemas nikavih razloga za brigu ... mislim da se nesto sitno placa prolaz kroz prvodnicu

Jezerash:
a jel može ta prevodnica da se iz zaleta preleti ? :lol:

sad mi je pala na pamet još bolja solucija za putanju preko kanala DTD, da kad dođemo do ušća Karaša u DTD, da skrenem u Karaš i do prvog mesta gde mogu da natovarim čamac, tu mi je već blizu kuće, Jasenovo - Bela Crkva 15km

BORA-D.T.D.:
Naperi su poprečne građevine (upravne na tok) kojima se reguliše tok reke. U obliku nasipa od kamenog nabačaje, poprečnog preseka u obliku trapeza. Grade se najčešće na konveksnim obalama u vidu sistema sa nekoliko napera, između kojih dolazi do usporavanja toka vode i do intenzivnog taloženja nanosa, u cilju sužavanja rečnog korita. Pojedinačni naperi, imaju drugačije efekte u rečnom koritu, kao izazivanje lokalne erozija i sl.
Naperi se grade do nivoa srednjih voda. Svojim prisustvom u rečnom toku, uslovljavaju odbacivanje rečne struje ka sredini toka, povećavujući brzinu slobodnog toka pa je često potrebno na suprotnoj obali graditi obaloutvrdu radi zaštite od erozije.

Jezerash:
Čamac je u Beloj Crkvi, konačno  :)

dovukao sam ga na prikolicu koju sam pozajmio od prijatelja

srećan sam ko´ kuče u liftu što mi je čamac u dvorištu i da nije ovako vruće, spavao bi u čamcu umesto svog kreveta  :dance1:

biće slika

pozdrav svima koju su mi pružali podršku i davali ideje  :good:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju