E, ovako treba... > Mercury & Crysler
CHRYSLER 20
Bucho:
Dobio sam krajem prosle godine na poklon motor chrysler 20. Nisam mogao da cekam, vec ga odnesem na jezero i stavimo ga na metalni camac 6 m da ga isprobamo. Terao ga je kao lud. Kada dodam gas, digne pramac iz vode vise od metar sa jednim covekom na pramucu. Sav srecan, konzerviram ga i cim sam uhvatio lep aprilski dan, montiram ga na glisera ( 4.6 m x 1.7m) i spustim u vodu. Na moje razocarenje, sporije ga tera od tomosa 4.8. Kada predje trecinu gasa pocinje da slajfuje u mestu kao kada prokliza lamela na automobilu. Iza motora kuva vodu kao kada ga ubacis u bure. STA SE DESAVA? I kakvo misljenje imate o tom motoru, kakav je potrosac ? Svida mi se sto mirno radi i pali na pola kanapa. :scare:
Kapetan:
--- Citat: Bucho 22, 04, 2009, 13:20:38 posle podne ---Dobio sam krajem prosle godine na poklon motor chrysler 20. Nisam mogao da cekam, vec ga odnesem na jezero i stavimo ga na metalni camac 6 m da ga isprobamo. Terao ga je kao lud. Kada dodam gas, digne pramac iz vode vise od metar sa jednim covekom na pramucu. Sav srecan, konzerviram ga i cim sam uhvatio lep aprilski dan, montiram ga na glisera ( 4.6 m x 1.7m) i spustim u vodu. Na moje razocarenje, sporije ga tera od tomosa 4.8. Kada predje trecinu gasa pocinje da slajfuje u mestu kao kada prokliza lamela na automobilu. Iza motora kuva vodu kao kada ga ubacis u bure. STA SE DESAVA? I kakvo misljenje imate o tom motoru, kakav je potrosac ? Svida mi se sto mirno radi i pali na pola kanapa. :scare:
--- Kraj citata ---
da ti nije yglaynula elisa ? proveri gumu na elisi :)
Bucho:
Mislim da je elisa uredu posto je moj klinjo se vozikao i spao mu kanap, uhvatila ga elisa i ugasila motor. Morao sam da skidam elisu da odmotam kanap.
Kapetan:
--- Citat: Bucho 22, 04, 2009, 14:13:35 posle podne ---Mislim da je elisa uredu posto je moj klinjo se vozikao i spao mu kanap, uhvatila ga elisa i ugasila motor. Morao sam da skidam elisu da odmotam kanap.
--- Kraj citata ---
ako je otisla guma kao na mom osovina se recimo okrene 100 puta elisa 30 puta... skini elisu i vidi da li je guma oblika polulopte ako jeste onda nije do toga... meni mirise da tu neki prenos ne radi kako treba...
Outboard Master:
kao prvo .. sto se tice chryslera 20 to nije los motor ali puno trosi i rezervni delovi su skupi i nemozes ih lako naci u srbiji. inace sasvim solidan motor.
sto se tice kvara: reci mi jeli gusi on u motoru kad das vise gasa ili imas utisak da se to sve odigrava dole kod elise??? milsim da proklizava...
jesi kontrolisao ulje u menjacu kako izgleda?? jeli belkasto ili ???
moguce je da je menjac u pitanju (zubi otisli) ali nemoze se naravni diagnosticirati na daljinu nista tacno :taunt:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju