Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Granicna policija MUP-a RS & US Coast Guard
SALE NB:
Taj rumunski limenjak lepo izgleda, to stoji, ali potrebe granične policije uslovljavaju upotrebu brzih, okretnih čamaca, ali stabilnih, sa dobrim pregledom i mogućnošću da svuda prođe i po potrebi i pristane.
Tako gledano, mislim da njihova limena kanta, koliko god dobro izgledala, ne može da odgovori tim zadacima tako dobro kao naši RIB-ovi.
Uostalom, skipper će nam sigurno moći više reći, ne sumnjam da su im stali na crtu nekom prilikom! Evo kladim se u :drinks: da su ih naši "razgazili" onako, na 3/4 gasa! :taunt:
Uostalom, mnoge policijske i vojne službe daleko bogatijih država od naše imaju Zodijake u "arsenalu".
skipper:
Rumunski patrolni čamac. Dužina 17 metara, deplasman 12 tona, motori 2 x 550 ks, max brzina oko 60 km/h, potrošnja pri max brzini oko 90 - 100 litara po motoru. Jedina dobra stvar je funkcionalna unutrašnjost.
SALE NB:
Eto, šta sam vam rekao! Da zamenim motor sa Kapetanom, ti dripci ne bi mogli da me ulove - barem ne sa tim čamcem :good: :dance1:
Skipperu, na koliko ste razvukli vrance, mislim na V-max.?
skipper:
--- Citat: odissej 22, 04, 2009, 20:02:44 posle podne ---Mi se odusevljavamo kakve "gumenjake" ima nasa pogranicna policija,a vidite li sta njihove kolege iz Rumunije voze!? Umesto "bravo" rekao bih "sramota" za nace ministarstvo! :suicide:
--- Kraj citata ---
To im služi samo za VIP i reklamne vožnje pred TV kamerama. Toliko o potrošnji i njihovoj vožnji.
skipper:
--- Citat: SALE NB 23, 04, 2009, 13:02:30 posle podne ---Eto, šta sam vam rekao! Da zamenim motor sa Kapetanom, ti dripci ne bi mogli da me ulove - barem ne sa tim čamcem :good: :dance1:
Skipperu, na koliko ste razvukli vrance, mislim na V-max.?
--- Kraj citata ---
Za vreme vežbe, uzvodno sa 8 člana posade na čamcu i uzvodno oko 75 - 77 km/h.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju