Autor Tema: Брука у Чукаричком рукавцу  (Pročitano 61340 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
Odg: Брука у Чукаричком рукавцу
« Odgovor #195 poslato: 05, 09, 2011, 20:54:55 posle podne »

Zoke

Prijatelju moj.To jedino da vidis,da bi komentarisao.Dubina vode je 20cm u duzini od
50m.Nema tu solidarnosti.Juce je jedan nas camac izvucen,ali uz pomoc broda Sosa,a on vo-
zi skelu.Sad je stanje bez promena,ko je napolju,napolju je,ko je unutra unutra je,i tako ce
da ostane malo duzi period.Jedino jos mogu lagani cunovi,i to na vesla.
              Voda i dalje opada.
              Mada za utehu nazire se slicna situacija i u Visnjici,to ti je tamo gde Barba Nesa drzi
camac  :preved:.   
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
  • Drekavac sa Srednjih voda
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #196 poslato: 05, 09, 2011, 20:57:30 posle podne »
badava vez dok traju radovi na mostu :download: :download:

evo javio se prvi preletac , doduse delimicni ostavio jednu ladju u cukarickom a drugu je prevlacio 14 sati juce da bi se prebacoi u aqua marinu  :taunt:

ako uzmemo u obzir sastav  fekalije u koju sam usao naziv marine je vise nago pogresan :stop

Van mreže oblak

• Administrator
  • Talasožder Mali
  • Brod tip: Bayliner 2556 flybridge
  • Marina: Stenka, Beograd
  • Veličina: 25 ft
« Odgovor #197 poslato: 05, 09, 2011, 21:14:44 posle podne »
Zvucace kao da stajem ljudima na zulj al i ja sam izbegao iz Cukarickog, srecom vec pocetkom sezone. I tada je bilo jasno da od rukavca nema nishta osim da ga zatrpaju zemljom pa da umesto vezova imamo vikendice. U svakom slucaju ja sam na Stenci i prezadovoljan sam....za svaku preporuku. To je ljudi druga dimenzija nautike, vez je vazniji od chamca, kao da posedujete vilu u ulici u kojoj je blato do kolena i kojom se samo indijanskim veshtinama mozete kretati.  Ko moze nek bega, nema nishta tu od ozbiljnog resavanja problema, utopija je cekati da propadne i sledeca sezona s mishlju da ce biti bolje....
Zvoni, kucanje ne radi!

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #198 poslato: 05, 09, 2011, 21:30:30 posle podne »
sto se visnjice tice mi smo imali manji sastanak gde smo pricali o tome da bi kanal trebalo produbiti Aqua marina ce biti incijator celog procesa, videcemo ko ce od marina da se prijavi da ucestvuje u troskovima ....
ideja je da kada se dobije ponuda za prokopavanje podelimo ponudu na duzinu pontona koje svaka marina ima i da se sakupi lova...

marina koja izda bice pizda....

sto se cukarickog rukavca tice ... stvar je krajnje jednostavna, em nisu slozni, em sem casnih izuzetaka ne zele dupe da pomere za svoje dobro po meni sve sto im se desava zasluzuju (zao mi je jednog dela ljudi koji bi se pomerili sa mrtve tacke ali ...)  ...

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
« Odgovor #199 poslato: 11, 10, 2011, 17:19:54 posle podne »
Kome: Nadleznom organu Gradske uprave

Pitanje:
Kada ce grad nesto preduzeti kako bi Cukaricki rukavac ponovo postao plovan.Upropasceno nam je leto jer nismo mogli da plovimo.
    Zamolio bi vas da odgovorite na pismo.
    Sa postovanjem Zoran.

PAZI ODGOVOR

ОДГОВОР НА ПИТАЊЕ ПОСТАВЉЕНО ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА

СЕКРЕТАРИЈАТУ ЗА КОМУНАЛНЕ И  СТАМБЕНЕ ПОСЛОВЕ

Питање  г-ђе xxxxxxxxxxxx, постављено путем интернета 27.09.2011. године, које се односи проблем са кваром инсталација, којi се манифестујe цурењем воде са плафона

E-mail:xxxxxxxxxxxx@gmail.com 

Одговор:

Поштованa,

У вези са Вашим питањем постављеним  путем интернета, обавештавамо Вас  о следећем:

Чланом 4. Закона о одржавању стамбених зграда ("Службени гласник РС" бр. 44/95, 46/98, 1/2001, 101/2005) прописано је да власници и корисници станова користе стан и заједничке делове зграде на начин којим се неће прозроковати штета на згради као целини и њеним посебним деловима – становима и заједничким деловима зграде и на начин којим се неће ометати коришћење станова. 

По  ставу Врховног суда Србије, Увп. 145/98 од 23.11.2000. године, надзор над применом одредаба Закона о одржавању стамбених  зграда врши грађевинска инспекција, јер је према члану 175. став 2. Закона о планирању и изградњи, грађевински инспектор овлашћен да врши надзор над коришћењем објеката и да предузима мере ако утврди да се коришћењем објеката доводи у опасност живот и здравље људи, безбедност околине, угрожава животна средина и ако се ненаменским коришћењем утиче на стабилност и безбедност објеката. У том случају, грађевински инспектор може наложити извођење потребних радова. Дакле, потребно је да се обратите надлежној општинској грађевинској инспекцији.

Такође, уколико Ваш комшија неће добровољно да отклони квар на водоводним инсталацијама у купатилу и не предузима мере да отклони квар, можете се обратити суду са захтевом да суд наложи да се предузму одговарајуће мере за спречавање настанка штете. У судском поступку би остварили и евентуални материјални захтев који имате због штете коју трпите. 

С поштовањем,

С Е К Р Е Т А Р

Предраг Петровић

PONOVO PITANJE

Da vi niste malo pobrkali loncice.Ajde sve lepo ponovo procitajte pa
mi dajte odgovor.

PONOVO PITANJE

I dalje cekam odgovor.I da odgovorite vam je tesko!

ODGOVOR

Postovani,

Uprava za vode nam je prosledila odgovor na Vase pitanje uz sledeci propratni dopis:

Postovani,

Povodom elektronskog pisma koje je 10.10.2011. godine uputio gospodin Zoran Kovacevic sa adrese xxxxx@googlemail.com u kome navodi da i dalje ceka odgovor na svoje pismo od 28.09.2011. godine u kome pita da li kada ce Cukaricki rukavac ponovo postati plovan u prilogu Vam dostavljamo odgovor (na pitanje od 28.09.2011) koji je vec dostavljen .

Srdacan pozdrav.

Uprava za vode.

Поштовани,

поводом вашег електронског писма у коме питате ''када ће град нешто предузети како би Чукарички рукавац поново постао плован'', обавештавамо вас следеће:
Као што смо вам већ одговорили на ваш претходно писмо по истом питању, Секретаријат за комуналне и стамбене послове – Управа за воде је упозната са проблематиком Чукаричког рукавца. Низак водостај, непостојање протока, јер рукавац већ скоро 45 година (од када су направљене преграде на Ади) и није рукавац већ залив, наноси који Топчидерском реком долазе у рукавац, довели су до стања какво је данас.
У претходном периоду припремљена је обимна документација везана за чишћење Чукаричког рукавца, при чему су извршена узорковања седимената дна Чукаричког рукавца и извршене су хемијске анализе садржаја ових седимента. У одређеном броју узорака седимената утврђена је повишена концентрација минералних уља, због чега се чишћење рукавца не може извршити класичним поступком. Припремљена је техничка документација која између осталог садржи варијанте управљања муљем оптерећеним повећаним садржајем минералних уља, а како би се избегао негативан утицај на животну средину.
У сарадњи са ЈВП „Београдводе“, а имајући у виду стање рукавца, присуство значајних објеката и остале специфичности овог дела Града, разматра се могућност да се активности везане за чишћење Чукаричког
рукавца поделе у више фаза које би се реализовале у складу са техничким условима на локацији и расположивим финансијским средствима.   
Такође напомињемо да важећом Одлуком о буџету града Београда за 2011. годину (Сл. лист града Београда број 45/2010 и 25/2011), односно финансијским планом Секретаријата за комуналне и стамбене послове за 2011. годину нису обезбеђена средства за ове радове.

Секретар
Предраг Петровић

PONOVO PITANJE

Gospodo,

Neko ovde DEBELO ne ume da cita.Ja sam postavio pitanje
KADA CE MOCI DA SE PLOVI IZ CUKARICKOG RUKAVCA i ni-
kakav odgovor nisam dobio.
      Ajde Vi lepo ponovo procitajte pitanje i odgovorite u obliku ne-
kog konkretnog datuma.Bio bih vam vrlo zahvalan.
      Sa postovanjem Zoran.

CEKA SE ODGOVOR.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #200 poslato: 11, 10, 2011, 19:06:15 posle podne »
a bre ljudi ....

ja sam gledao svojim ocima kada covek kopa asovom ona govna sa dna rukavca i pravi svojoj ladji plovni put.... pa sto se bre ne dgovorite obucete vas deset pecaroske pantalone i raskopate to ... treba vam mozda jedno popodne za prolaz 15 x 3 metra a sve sto izbacite natrajte kao branu ispod onog mosta kod topciderke ... pa cete imati posle i vodopad a grad ce brzo da odreaguje  kada govna dodju do tockova...

Van mreže mossi

• Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
« Odgovor #201 poslato: 11, 10, 2011, 21:17:00 posle podne »
Moći ćete da plovite oko 18. oktobra.  :)

Van mreže Darkobp

• Veliki Rovac
    • Silvery
  • Brod tip: Elan 495k malo modifikovan i produzen
  • Marina: Backa Palanka Tikvara
  • Veličina: 5.80m
« Odgovor #202 poslato: 11, 10, 2011, 23:14:59 posle podne »
Dogme da dolazi-dolazi voda  :good:

Pazi ovo Melk +342 danas ???  Al se tamo neko igra sa vodom :diablo:

Van mreže STG

« Odgovor #203 poslato: 12, 10, 2011, 00:07:28 pre podne »
Samo da dodje!  :drinks:

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
« Odgovor #204 poslato: 12, 10, 2011, 10:27:56 pre podne »

Prosto mi je muka da idem u marinu.Svi kukaju i apsolutno nista ne preduzimaju.
Kod mene se upisujemo u knjigu pri dolasku,tu postoji rublika napomena i niko ne upi-
suje nista.
          Cim se ne bunimo znaci da nam ne smeta.Neverovatani smo.Da je to u nekoj dru-
goj zemlji smenili bi gradsku vlast.

Van mreže STG

« Odgovor #205 poslato: 12, 10, 2011, 10:41:58 pre podne »
Dosta ljudi se bunilo,pisalo,zalilo,ali slaba vajda,zar ne?

Van mreže packe

• Talasožder Mali
    • FISHERMANS
  • Brod tip: DUNAVSKI HUNTER
  • Marina: KARABURMA
  • Veličina: 8M
« Odgovor #206 poslato: 19, 11, 2011, 19:46:30 posle podne »
da smo nemci jos bi se bunili a niko od nas nebi platio ni cent za marinu srpska posla vecina neplovi nikad tako da se i nebune oni su kupili vikendice a ne camce

Van mreže packe

• Talasožder Mali
    • FISHERMANS
  • Brod tip: DUNAVSKI HUNTER
  • Marina: KARABURMA
  • Veličina: 8M
« Odgovor #207 poslato: 19, 11, 2011, 19:47:36 posle podne »
neplacam marinu nek im nadohnadi don djilas  :tenk: :tenk: :tenk: :tenk: :tenk: :tenk: :tenk:

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #208 poslato: 28, 09, 2015, 07:19:22 pre podne »
Ево најновије вести о намерама града у вези с Чукаричким рукавцем:

Beograd sprema trajno rešenje za Čukarički rukavac - Cilj je marina sa 1.000 plovila
Nedelja, 27. 09. 2015.|17:32 | Izvor: Tanjug

Ada Ciganlija
Gradski menadžer Goran Vesić rekao je, prilikom posete Čukaričkog rukavca na Adi Ciganliji, da je neophodno naći trajno rešenje na čemu se već radi.

- Taloženje mulja iz Topčiderske reke u Čukarički rukavac je urgentni problem koji postoji više godina i decenija. Mi smo uradili nešto da se problem reši u narednih godinu do dve u smislu da omogućimo vlasnicima čamaca da mogu da izadju iz Rukavca i bez problema pristupe Savi a sada je naš posao da taj problem rešimo trajno- rekao je Vesić.

On je dodao da se na tome radi i da će se raditi u narednom periodu.

Kako je istakao, Direkcija za građevinsko zemljište pokrenula je javnu nabavku za uređenje celog korita Topčiderske reke da bi se rešio problem.

On je istakao da "Institut Jaroslav Černi" predviđa otvaranje određenog broja brana kako bi se mulj zaustavio i problem rešio na način prihvatljiv ekologiji.

-S druge strane, Direkcija za građevinsko zemljište raspisaće nabavku i sa Institutom Jaroslav Černi ćemo pokušati da rešimo trajno problem Čukaričkog rukavca. Ima različitih ideja, a jedna je da se ispod Ade provuče cev koja će spojiti Savu i Rukavac koji će tako postati protočan a neće više biti stajaća voda zbog čega se mulj taloži - rekao je Vesić.

Gradski menadžer je rekao da je cilj da Rukavac postane ono što treba da bude - mesto gde će građani imati svoje čamce i veslački klubovi svoje mesto.

Direktor JP "Ada Ciganlija" Žarko Šormaz rekao je da je uređenje rukavca preduslov da desetogodišnja ideja grada, JP "Ada Ciganlija" i "Parking servisa", da se napravi moderna i ozbiljna marina za 1.000 plovila.

Navodeći da je projekat marine spreman on je izrazio očekivanja da će se vrlo brzo to sprovesti u delo.

-Sadašnji kapcitet je 400 plovila ali poslednjih godina zbog problema taj broj smanjio- rekao je Šormaz.

Е па, драги моји пријатељи, немојте више да чујем да неко кука и да се жали.
Ако градски менаџер све ово каже јавно, онда ће тако и бити. Само је потребно да се још мало стрпимо.

Истина, није био баш прецизан и одређен кад је рекао колико је то још мало колико треба да се стрпимо. Али навикли смо већ да ће нам бити боље до краја 2012., 2013., 2014, 2015., 2016, 2017. ... Само још мало. Издржите наутичари, сад ће, само што није.

А ја сам сад у дилеми: да ли би било боље да сачекамо да прво уђемо у Европску Унију, па да се од њих "огребемо" за паре за радове или да ми то завршимо па да нас они лакше приме, као државу која брине о екологији?

Питам се да ли ћу се сетити овог текста кад рукавац буде сређен и ми будемо у ЕУ?

Van mreže mossi

• Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
« Odgovor #209 poslato: 28, 09, 2015, 13:27:59 posle podne »
Nema ništa od marine za 1000 plovila dok neko duboko ne zavuče ruku u rukavac i ne osuši topčidersku banku, tj reku.
E sad može biti i da rukavac postane jednom EU, e sad jel će teći braon ladje i dalje .. videćemo. Meni se čini da oće.

56568