Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Porez na Camce
zorter:
--- Citat: Dule 26, 04, 2009, 13:06:48 posle podne ---Svi su besni ali porez ce se ipak morati placati, nece moci da se registruje camac a i opstine nemilosrdno racunaju kamatu. Otici ce camci i kuce na dobos zbog poreza.
Neki veliki organizovani skup mislim da nece uspeti jer nismo nas stotinak sa foruma vecina koja to moze da izgura.
Mnogo je realnija ideja da registrujemo camce kako kapetan predlaze.
Okacicemo americke zastave i sta nas briga za poreze, samo treba se raspitati kolike su takse za boravak stranih plovila u nasim vodama i da li postoje ogranicenja.
I mosim vas da diskusija bude u granicama pristojnosti. Niko nije manje ili vise ljut ali svako svoje emocije pokazuje drugacije. To je u redu sve dok ne predje u vulgarnost kojoj ovde nema mesta jer ovde nema onh na kojima treba iskaljivati svoj bes ma kako on opravdan bio. Ovde smo svi na istoj strani i treba da nadjemo resenja najbolja za nas. Bes tu ne pomaze.
--- Kraj citata ---
:good: :good: :good: :good:
Slazem se u potpunosti.
Gorio:
Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio nije mi to bila namera.Jos jednom se izvinjavam.A moramo nesto preduzeti povodom poreza.
peca 1:
Ovo je ozbiljna tema porezi na camce. Drzava neće u nedostatku novca odustati od njih, ali ih treba naterati da ih svedu u normalne granice ili ukinu. Treba pogledati dali zemlje u okruzenju imaju iste poreze, a pogodila ih je kriza. Koliko sam ja gledao zakon oni su ostavili popuste do 30%. Bilo je govora da se taj porez neće uvoditi, ali verovatno im je vellika frka za pare pa sad pokusavaju da otmu na svaki mogući način. Pozdravljam i podrzavam svaki vid akcije, treba brzo raditi jer će zakon brzo ući u skupstinku proceduru.
tyger:
Dunavko,svaka ti je na mestu,s tim da bi privredni ribolov podhitno trebalo ukinuti i uvesti rigorozne kazne za SVE koji krše zakon a uvesti totalni zabranu bilo kakvog ribolova do 01.06,kao što je kod suseda u HR.I da bi ovo imalo veze sa temom,umesto nerazumno visokih poreza na plovila budzet puniti od drakonskih kazni za ribokradice i zagađivače.
Kapetan:
moze pismo ali znajuci nase politicare na tome ce se zavrsiti ja sam za kombinaciju... prvo pismo i tu ih obavestimo o blokadi Dunava a potom izvrsimo blokadu.. blokada Dunava kao medjunarodne reke ce biti interesantna i medjunardonim medijima kojih u Srbiji ima dosta
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju