Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Porez na Camce

<< < (67/72) > >>

LSI:
Тачно је да је објављена вест да се очекује укидање пореза на луксуз. У тој вести чамци нису поменути.
Касније сам прочитао да се ради о промени начина обрачуна даџбина приликом регистрације. По новом, уместо кубикаже возила у обзир ће се узимати вредност возила.

Неки су се обрадовали томе али ако тако буде, чини ми се, плаћаћемо више.

Прво, процену ће вршити државни орган - мораћемо да платимо процену.

Друго, процена ће бити нека каталошка вредност умањена за амортизацију. Ја сам почетком године тражио процену вредности службених возила и кад сам видео колико их цене... Боље да не коментарипем даље. Суштина је у томе да ће процена бити таква да држава убере више пара.

По мени, параметар за обрачун требало би да буде декларисана снага мотора. То би било фер према свима. Ово данас или процена пи вредности су паравани за отимање пара.

LSI:
Управо сам чуо на вестима да све остаје по старом - регистрацију ћемо и даље плаћати по кубикажи.

Како кажу, министра нису добро схватили!

Ова Мики Маус влада наставља да пљује по интелигенцини народа. Сад би требало да новинари туже владу због увреде или да сви који су вест објавили колективно дају оставку због нетачног извештавања и изазвања забуне међу грађанима.

petar_kozic:
Pa to sam Lazo sam sebi i odgovorio. Nije lepo shvacen nas drug ministar.

Sent from my Lenovo A328 using Tapatalk

Zoran T:
Sta god da uvedu cilj je da uzmu vise para sve drugo je kontraproduktivno...

Ljuba:
Tako je a to će najverovatnije uraditi tako što će smanjiti ovima iznad 2000 kub. a razliku+još nadomestiti povećanjem drugima sa 1600-2000 kub.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju